Hlavní navigace

Názor k článku Soumrak nad moderním X od anonym - Autor asi nepracoval na větším systému (scriptové aplikaci)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2007 12:03

    bez přezdívky
    Autor asi nepracoval na větším systému (scriptové aplikaci) s rozraním pro veřejný internet. Okleštěné Html v podobě Xhtml s extrahováním vizuálního zobrazení do externího Css je v současné době nejlepší cesta pro vývoj (aneb lepší zatím nebyla).

    Mýtus autora č.1:
    "XHTML očištěno od prezentačních částí HTML.Stejnou pitomost opakují začátečníci i pokročilí, amatéři i profesionálové, lidé známí i neznámí, experti světoví i čeští."
    Autor se nás snaží přesvědčit, že účel pro který byl tento standart vydán vlastně není smysl proč byl vydán. Odstranění stylujících elementů přineslo pokrok v odstraňování stylizační vrstvy od popisné vrstvy informací.

    Mýtus autora č.2:
    "Z mýtu o sémantice částečně pramení i sen o lepší přístupnosti."
    V tomto bodě se nás autor snaží přesvědčit, že výhody vlastně nejsou výhody. Zkoušel někdy autor naprogramovat nějaký parser html(indexátor, zobrazovač) pro extrakci informací z popisného dokumentu? Asi by rychle obrátil a začal psát články o rozednění na novým(starým) X.

    Mýtus autora č.3:
    "Pomůže vám ultramoderní X v honbě za skvělou pozicí mezi výsledky vyhledávání.Opět si většina odborníků popletla jazyk XHTML se čistým HTML 4."
    Autor předhazuje další argument do své zbírky, plácá páté přes deváté a snaží se nás přesvědčit, že validní stránka s exrahovanými designovanými prvky(třeba do toho Css) nás nepoposune trošku výše v SERP při předělávce z Html4 s designovými prvky přímo v těle dokumentu.

    Mýtus autora č.4:
    "Formát XML DTD je žebrák na molu módní přehlídky, sice fajn člověk, ale mezi modelky nezapadá. Krom estetických vloh postrádá i žádané schopnosti."
    Autor se nás prostě už snaží ukecat o své pravdě čímkoliv, aby článek byl dostatečně dlouhý a splňoval požadavky na délku přesvědčivého článku. Proč si autor nenapíše vlastní DTD? Asi zkoumá jen do té hloubky, která stačí k sesmolení několika argumentů.

    Didaktická past blažené nevědomosti autora:
    "V tuto chvíli postrádá smysl tvořit nové weby v XHTML. Stejně jako posledních sedm let."
    Některým názorům se velice divím jako názorům sdružení Mladí Komunisté (nespojuji autora s komunisty, pouze s propagátory z neznalosti).

    Rozhodně doporučuji autora najímat jako copywritera, ale jako tvůrce webu ho odehnat od počítače. Obdivuji autorovu schopnost umě manipulovat s argumenty a protiagrumenty, i když jeho schopnost dávat si do souvislosti směr vývoje, krapet pokulhává.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).