Hlavní navigace

Názor k článku Spam na ústupu? Jen ten e-mailový od Anonym - Asi tak před půl rokem někdo na serverech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2011 10:27

    Anonym (neregistrovaný)

    Asi tak před půl rokem někdo na serverech iInfo tvrdil, že nevěří na "Nigerijské dopisy", že je to fáma a že se s něčím takovým nikdy nesetkal. A celkem dost lidí mu přizvukovalo.

    Znamená to, jen že jste na Internetu krátký čas, nebo má váš poskytovatel e-mailu příliš dobré SPAM filtry. Nezoufejte, časem se pravděpodobně dočkáte.

    Nedávno jednomu z členů naší rodiny přišel naprosto klasický "Nigerijský dopis", ale ne elektronickou poštou, nýbrž poštou klasickou. Vím, že tato forma existuje, ale spíše jsem se domníval že existovala jen v minulosti, a již se nevyskytuje.

    Dopis byl psán anglicky a jméno adresáta bylo do textu trochu neuměle doplněno stylem jako by někdo tiskl nekvalitní obrázek mezi textem.
    Příliš si nepamatuji detaily, ale...

    Oslovil vás syn prezidenta jakéhosi afrického státu, jehož otec byl v současnosti uvězněn za zradu lidu a čekal ho proces v Hágu. Nicméně ujišťoval, že otec je nevinný a na doložení neviny se pracuje.
    Jeho otec uložil značnou sumu peněz u několika finančních institucí v Evropě, na jméno jeho dobrého přítele. Tento přítel však tragicky zahynul při nedávne autohavárii a jako další osoba která může s penězi disponovat, a zná pravděpodobně zemřelého, jste vy. Pokud mu pomůžete tak se vám bohatě odmění, což přislíbil i otci (procenta a sumy si nepamatuji). Máte dotyčného kontaktovat, on již má vše připraveno, s kýmsi uvnitř jedné finanční instituce, zašle vám podklady s informacemi jak postupovat.

    Angličtina byla dobrá, nicméně se dotyčný do svého příběhu lehce zamotal, nebylo zcela jasné jestli máte právo peníze vybrat, nebo někoho ze správců podplatil a domluvili podvod....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).