Hlavní navigace

Názor k článku Spam nabírá na síle, zločinci se organizují od anonym - To je optimimus. Spamoval mě zákazník Českých radiokomunikací....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2007 15:38

    anonymní
    To je optimimus. Spamoval mě zákazník Českých radiokomunikací. Obrátil jsem se na ně, ať s tím něco udělají, např. ho varují apod.
    Pracovník Radiokomunikací mě začal přesvědčovat, že nešlo o spam, ale o "legitimní obchodní nabídku" a že si nikdo jiný nestěžoval a že oni s tím nic dělat nebudou, protože nemají důvod. Když jsem ho upozornil, že vzhledem k rozesílání nevyžádané reklamy (což je porušení zákona) porušil ten jejich klient i VOP Radiokomunikací (konkrétně bod 4.4.1: ucastnik je povinen uzivat sluzbu pouze v souladu s prislusnymi obecne zavaznymi pravnimi predpisy), opět mi napsali, že to nebyl spam ale legitimní obchodní nabídka (šlo o spam nějakých počítačových kurzů).
    Radiokomunikace jsem dal na blacklist a neřeším to, ale pouze chci říct, že MX záznam to zdaleka neřeší (i když souhlasím, že bys to pomohlo). Jinak zakázaný příjem od reverzního a MX záznamu jsem mě taky, ale ukázalo se to jako neprůchodné, protože řada důležitých mailů řadě klientů přestala chodit a to jsem si nemohl dovolit riskovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).