Hlavní navigace

Názor k článku Spam - nejlepší možné řešení od Bredy - Blacklisty ovšem řešení nejsou, protože každý počítač v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2004 23:17

    Bredy (neregistrovaný)
    Blacklisty ovšem řešení nejsou, protože každý počítač v síti internet muže být rozesílatelem SPAMu a IP adres je hodně. Pokud má nastoupit IPv6, musí se tedy nejprve vyřešit otázka bezpečnosti e-mailu.

    Já mluvil spíš o WhiteListech, tj, jaké si jistotě, že mail, který mi přišel na moji SMTP bránu má jakési oveření, že přijímaný mail je vyžádaný a bez virů.

    Samozřejmě, že SMTP nemusí jen mít ISP, pokud velká společnost potřebuje mít SMTP, zaregistruje si jej, stejně jako si bude nejspíš registrovat doménu.

    O tom, co je spam a není může nadále rozlišovat uživatel. Například tak, že každá registrovaná SMTP musí nutně mít zavedenou službu zrušení příjemce. Prostě když mě začne z nějaké brány přicházet nevyžádaná pošta, provedu dotaz na tuto bránu a zapíšu jí mou e-mailovou adresu, na kterou nesmí povolit odesílat z této brány poštu. Tak se může bránit jednotlivec, zároveň to je informace pro rozesílatele všelijakých vyžádaných letáků, že už si nepřeji leták odebírat. - mluvil jsem o registrované bráně, tj není zde prostor pro podvodné bráně. - Pokud však tato služba nefunguje, může uživatel vznést protest na registrační autoritu s kopii mailu. Tato autorita mail prostuduje, a zjistí-li že je skutečně se jedná o nevyžádanou reklamu, kontaktuje odpovědného správce brány a nějak zabezpečí, aby se situace neopakovala, nebo prostě odebrere licenci.

    Bylo by například dobré, aby každá brána měla povinný elekronický podpis, tj, aby součástí každé hlavičky byl podpis vygenerovaný na základě textu zprávy, tak lze zaručit, že ani stížnosti nepůjdou falšovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).