Hlavní navigace

Názor k článku SPIR se pustil do veřejného srovnávání NetMonitoru s Google Analytics od Petr - Pekne PR, jak podporit to svoje a ukazat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 7. 2015 8:11

    Petr (neregistrovaný)

    Pekne PR, jak podporit to svoje a ukazat, jak je ten GA spatny. GA samozrejme zadne data o tom, kolik je v CZ uzivatelu internetu nema. On totiz meri kazdy web zvlast a nemeri zadnou globalni navstevnost v nejake zemi.
    Takze mam-li dva weby a na kazdem jeden GA ucet a na jednom budu mit 1000 UIN a na druhem 1000 UIN, tak kazdy web ma svych 1000 unikatnich navstevniku, ale to neznamena, ze je to v souctu 2000. Cast tech navstevniku by mohla byt stejne, takze pokud byhcom ty dva weby merili jednim uctem, nebylo by 2000, ale treba 1500.

    Nicmene GA je pomerne presny nastroj, byt v zakladni bezplatne variante je urcita chybovost okolo 5 %. Ale je treba rici, ze GA neni urcen pro provozovatele site webu, kteri by chteli mit jeden globalni udaj ze vsech svych webu. Meri velmi presne, kazdy web jednotlive.

    Chapu o co SPIRU a netmonitoru jde, tedy primarne vydelat prachy a nahnad zbytecne do tohoto systemu dalsi weby. Ale takto polopravdivymi clanky to nemaji zapotrebi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).