Hlavní navigace

Názor k článku Spotify v Evropě míří k překonání iTunes, výběr hudebních služeb je ale širší od klapaciuss - Testoval jsem zvukovou kvalitu Google Play Music All...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 5. 2014 12:14

    klapaciuss (neregistrovaný)

    Testoval jsem zvukovou kvalitu Google Play Music All Access, Deezeru a Spotify při reprodukci přes kvalitní hifi aparaturu (přes AirPlay, respektive UPnP) a moje poznatky jsou následujcí.

    Porovnával jsem skladbu z CD, kterou jsem osobně pomocí Lame překonvertoval na MP3 320kB se stejnou skladbou z jednotlivých služeb.

    Jednoznačný vítěz je Google Play Music. Zvuk byl totožný se srovnávací skladbou. Na druhém místě byl s citelným odstupem Deezer, jehož zvuk byl zastřenější. Jednoznačně nejhorší bylo Spotify, kde bylo zřejmé, že nahrávka musela projít nějakým postprocessingem, byla subjektivně hlasitější a dynamicky komprimovaná (Spotify nepoužívá mp3, ale Ogg Vobis, s tím to ale nemusí souviset).

    Aby bylo jasno. Na poslech popíku na sluchátka na ulici, nejsou rozdíly asi podstané. Pokud ale poslech berete vážně a posloucháte na kvalitním zařízení, volba je zcela jednozančná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).