Hlavní navigace

Názor k článku Srovnání levných variant webhostingu od jk - >Dlouhofungující "velké" firmy jsou v dnešním světě, kdy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2003 19:30

    jk (neregistrovaný)
    >Dlouhofungující "velké" firmy jsou v dnešním světě, kdy
    >normální serverhosting vyjde do dvou tisíc za měsíc se
    >svými cenami trochu mimo. "

    Kvalitni komercne provozovany webhosting je drazsi. Naklady na konektivitu celkem nejsou hlavni. Penize stoji kvalitni administratori, hardware, zakaznicka podpora, fakturace a ucetnictvi a naklady na to, sluzbu vubec nekomu prodat, reklama.

    Uvaha, ze "mensi" jsou nejak pausalne slusnejsi nez "vetsi" je blba, ze nekdo provozuje hosting neni zaruka slusnosti. "Webhostingova firma v jedne osobe" ma radu nevyhnutelnych nevyhod - i kdyz je admin-webhoster schopny, musi nekdy spat, je tu riziko, ze si treba zlomi nohu a pod. (Tim nikterak nerikam, ze je takovy hosting horsi nez treba "velka" firma s peti neschopnymi adminy, kteri vlastni cinnosti zpusobi vetsinu vypadku, a sprostym majitelem.).

    Pokud se pri volbe hostingu ridite romantickymi motivy ("statecny jednotlivec" vs. "rejzujici hnusna velka firma") je to vase vec, me ale prijde, ze nektere "male" hostingy jsou mnohem "hnusnejsi", nez lecktera velka firma. Kdybych volil romanticky, volil bych treba jinak.cz, ale asi ne server4you, ktera si hraji na "velkou" firmu a mimo jinych PR-kecu na strankach pise i "Servery jsou pod neustálým dohledem odpovědných pracovníků, kteří jsou připraveni 24 hodin denně zasáhnout v případě jakékoli poruchy. Stav připojení je průběžně analyzován a upravován k dosažení maximální stability za všech okolností", cimz mysli techniky sveho ISP.

    Duvodem obav z hostovani u supersmshosting nebo jak se to jmenuje by alespon pro me byl osud nekterych dalsich aktivit provozovatele - "kdyz to prestane vydelavat, nebo me to prestane bavit nebo to prestanu zvladat nebo se z jinych duvodu tak rozhodnu, tak projekt proste skonci a uzivatele posere ptak". Jestli jezdi na kole me taky nezajima.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).