Hlavní navigace

Názor k článku STA a příjem digitální televize: vy se ptáte, my odpovídáme od Pamětník - Je celkem pochopitelné, že do této diskuze hlavně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2008 15:37

    Pamětník
    Je celkem pochopitelné, že do této diskuze hlavně přispívají ti, kteří se v problematice profesně nebo ze záliby pohybují a vyznají. Jen mne zaráží jejich přesvědčení, že :
    1. nikdo se už nesmíří se 4, někde jen se 3 analogovými programy (bez Primy), nejnověji třeba se 2 = ještě bez ČT2 (pokud přišli o ČT2, je velmi pravděpodobné, že v této lokalitě už běží alespoň MUX 1 a naopak jim minimálně další 2 programy v DVB-T přibyly = ČT24 a ČT4)
    3. většina STA nabízí i programy šířené jen zcela satelitní cestou
    4. nikomu nevadí, že převodem DVB na analog ztratí výhody EPG
    5. vysílání ve formátu 16:9 diskvalifikuje použití STB pro TV obrazovku 4:3 ???
    6. obecně domácnosti provozují jen jeden "sváteční" TV v obýváku a na ostatních stačí jen cosi analogového

    Zajímalo by mne, kolik promile sledovanosti celkově dosahují slovenské stanice v Česku. Přitom zde necítím hlavní problém v jazyce, ale v naprosto podobné skladbě programů. Stejně je "obyčejný" divák schopen ve večerním čase sledovat jen jeden pořad, těch, co si ostatní zajímavé souběžně vysílané programy operativně nahrávají na PVR, DVD R nebo video bude opět jen statisticky zanedbatelné množství. Možnost toho, že mu STA nabízí desítky programů může někoho uspokojovat, ale o smysluplném využití já osobně, z vlastní zkušenosti, nejen osobní, velmi pochybuji.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).