Hlavní navigace

Názor k článku STA a příjem digitální televize: vy se ptáte, my odpovídáme od technikTKR - Z EPG se dělá jakýsi mýtus (nebo je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2008 9:28

    technikTKR (neregistrovaný)
    Z EPG se dělá jakýsi mýtus (nebo je to možná tím, že DVB-T oproti analogu zase nemá až tak moc výhod, takže se pak zdůrazňuje každá kravina) a přitom si většina lidí koupí časopis s programem za 20Kč na 14 dní a pro zjištění co kde (ne)dávají ani nemusí zapínat TV. Takže EPG bych úplně vypustil z repertoáru.

    VPS se jednak už nepoužívá a druhak ani převodem DVB-T>>analog nebo DVB-S>>analog nemusí zmizet - tady je problém pouze v home-receiverech, které si s tím neporadí, ale u profi strojů (používaných i v STA) to jde bezproblémů. Ale jak jsem už psal - VPS je historie, dneska je na pořadu dne PDC a tam je to OK prakticky u všech přístrojů.

    Příjem SK programů v ČR (a opačně) je zcela pochopitelný díky absenci jazykové bariéry, a že se nějaký podíl nikde neuvádí je pochopitelné, protože třeba Markíza se v ČR mimo přeshraniční příjem vůbec oficiálně sledovat nedá (takže kdo by co u sledovanosti skoumal...).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).