Hlavní navigace

Názor k článku Stalo se: V Barceloně se rozhodovalo o budoucnosti mobilního Internetu od Bennie - Já se obvykle obtěžuji :) Článek je o mobilním...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2007 16:58

    Bennie
    Já se obvykle obtěžuji :)

    Článek je o mobilním internetu, proto se o něm snažím diskutovat.

    Uzavírat jednoznačně nevýhodné smlouvy Vás samozřejmě nikdo nenutí, nicméně nikdo jiný než ti tři GSM operátoři jej nenabízí, a ti mají podmínky prakticky shodné.

    Jistě jste si všiml, že v teleomunikačním zákoně je formulace:
    Poskytovatel univerzální služby, jemuž byla uložena povinnost podle § 38 odst. 2 písm. a), je povinen vyhovět všem PŘIMĚŘENÝM požadavkům uživatelů na jedno připojení v pevném místě k veřejné telefonní síti.

    Prováděcí vyhláška pak stanoví (327/2006 Sb)
    § 3

    Podmínky přístupu k internetu

    (1) Účastnická přípojka musí umožňovat přenos dat rychlostmi dostačujícími pro aplikace využívané prostřednictvím úzkopásmového přístupu.

    (2) Součástí přístupu k internetu musí být rovněž možnost ověřit si skutečnou rychlost přenosu dat s minimální dobou měření 5 minut, a to přístupem z účastníkova koncového zařízení k testovacímu zařízení poskytovatele univerzální služby pro měření rychlosti přenosu dat.

    Vidím garanci přiměřeně úzkých trubek, ale nikdy nevidím garaci, že ty trubky musí vést přesně tam, kam vy si přejete :(
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).