Hlavní navigace

Názor k článku Stalo se: informatiku už odepsali i senátoři od setkani s realitou - Je hezke, ze jste se alespon pokusil si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2007 4:14

    setkani s realitou (neregistrovaný)
    Je hezke, ze jste se alespon pokusil si dat tu praci, nicmene nejdrive jste si mohl precist poradne samotny clanek a hned v prvnim odstavci byste se potom nemusel dopustit chyby - viz. clanek:

    "je přímo v soudní síni rozsudek vynesen a také náležitě odůvodněn (byť jen ústně), dokonce v rozsahu dvou hodin (jak nyní argumentuje sama soudkyně Slepičková)"

    ..tedy k odduvodneni doslo, dokonce bylo velmi rozsahle a tedy ani neni divu, ze jeho sepsani bude trvat delsi dobu - v kombinaci s i v teto diskuzi uvedenymi dalsimi skutecnostmi obzvlast.

    Ano, to zhrouceni je mozne, stejne tak muze dojit k sebevrazde i jen po samotnem obvineni, naco cekat na rozudek? Nebo uz v kanclu jen pri vysetrovani.. pokud ma nekdo ten pocit, ze se mu muze neco takoveho stat, mel by to co nejdrive oznamit svemu okoli - pokud je to vazne, samozrejme bude jako kazdy jiny obcan, ktery ma podobne potize, dopraven do prislusne lecebny (ostatne je to take jeden z duvodu (vedle moznosti utoku na policisty), proc se nenechavaji zatcenym nektere predmety, pomoci nichz by si mohli ublizit a tyto otazky ohledne psychickeho stavu zadrzeneho napr. pri vzeti do vazby skutecne od policie padaji). Jeste je tu jeden problem, taky takovy clovek nemusi byt vinnen, pozdeji ho pusti... ale jak pujde z te policejni sluzebny, na chodniku, kudy by jindy vubec nesel, ho muze srazit automobil, nebo trefit meteorit. Ano i to se muze stat.

    Ale obecne se shodneme, soudy by mely byt rychlejsi, jenze se neshodneme na tom, ze vzdy to je vina tech konkretnich soudcu (i kdyz i tam muze byt nekdy zdrzovani umyslne i nedbalostne zapricineno). Z procesniho hlediska je dulezite vsak to, ze v pripade prodlouzeni vypracovani pisemneho rozsudku se prodluzuji take lhuty pro ostatni ukony smerem k odvolacimu soudu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).