Hlavní navigace

Názor k článku Standard DVB-T2 je schopen pracovat v běžných podmínkách od -=RYS=- - Do klubove mail konfery jsem jeste pripsal toto: Dve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2008 12:20

    -=RYS=-
    Do klubove mail konfery jsem jeste pripsal toto:


    Dve nove fuknce DVB-T2 o kterych jsem se nezminil.

    1)
    MUX muze soucasne pouzit nekolik modulaci, napriklad v 8MHz OFDM MUXu se nosne v 6MHz pouziji s QAM256 pro stacionarni divaky a zbyvajici nosne v 2MHz budou v QPSK modulaci pro
    mobilni tv (302x240 / do 300kbps). Takze mobilni tv v DVB-T2, ktera jednoho dne nahradi DVB-H, bude mit inteligentni cip v tuneru, ktery si "odladi" pouze QPSK nosne pro mobilni tv.
    Takze nebude prijimat prvnich 6MHz a tim padem nebude takovy odber z AKU a "telefon" vydrzi dele hrat.
    Pripadne je moznost, aby tuner sledoval jen par nosnych v QPSK jen jednoho urciteho tv programu, ktery mame jako favoritni.


    2)
    Mimo standardni sirky pasma jsou dve nove a to 1.7MHz a 10MHz.
    Prvni bude mit vyuziti i CCTV systemu nebo bezdratovy prenos videa (obdobne jako PAL vysilace/prijimace v pasmu 2.4GHz... 4 kanaly), ktery by mel nahradit i UWB pro domaci elektroniku.
    Naopak 10MHz kanal vyuziji predevsim kabelovky. Jak jsem se jiz zminil, maximalni prenosovka je 50Mbps, ale jen v 8MHz kanalu.
    Pri pouziti 10MHz kanalu by v kabelovce meli byt bezne pouzitelne rychlosti 62-76Mbps (teoreticky az 98Mbps bez ochranejch "serepeticek").

    Jeste jedno pouziti bude pro pasmo 1.7MHz a to vystup z "videa" , DVD nebo DVB-S(S2).
    Takze HDMI kabel na 2m by slo nahradit i timto. V pasmu 1.7MHz lze udelat HDi80 pri 12Mbps.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).