Hlavní navigace

Názor k článku Stanice mluveného slova ČRo na střední vlně? Mrtvý projekt, míní Miroslav Bobek od anonym - Nevím, ale v ČR se podle mě DRM...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2012 7:55

    bez přezdívky

    Nevím, ale v ČR se podle mě DRM neuchytí - ČRa už stejně zlikvidovaly a rozprodaly všechna menší vysílací střediska, ze kterých by bylo lokální DRM vysílání vhodné.
    Spíše bych to viděl, že DRM budeme v budoucnu na AM pásmech chytat ze zahraničí - ostatně už teď je mnoho DRM stanic po celém světě - a přechod na něj zvládli i malé a soukromé stanice. Kromě toho tu i v budoucnu samozřejmě bude analogové AM vysílání z rozlohou velkých zemí (Afrika, Amerika, Indie atd.) - tam to poslouchají i běžní občané (narozdíl od ČR), dále bude spousta tématických a různě zaměřených stanic atd... možná se v daleké budoucnosti v ČR i dočkáme toho, že např. část pásma SV bude vyhrazena radioamatérům, nebo bude volná - vždyť už teď je na SV (zejména v tzv. X bandu) a i v určitých částech KV mnoho tzv. pirátských rozhlasových stanic z celé Evropy, vysílající třeba jen několika watty - a i tak se dají zachytit na velkou vzdálenost.
    To co se se SV děje v ČR v podání ČRo a ČRa je bohužel hoodně smutná parodie a jen to kazí celkový obrázek SV - viz i některé názory v této diskuzi, takové vysílání ať si opravdu klidně vypnou a kmitočty ať nechají nějaké jiné třeba zahraniční stanici, která je lépe a efektivněji využije.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).