Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stanislav Konečný: Computer Press čeká rychlý prodej od wtf - Nestačím se divit. Byl jsem v CP zaměstnán...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2008 8:43

    wtf (neregistrovaný)
    Nestačím se divit. Byl jsem v CP zaměstnán 7 let, většinu času na manažerské pozici.

    - Nesmyslná přezaměstnanost: pokud si dobře pamatuji, před Konečným bylo ve firmě cca 200 zaměstnanců, dnes 180. Jenomže se prodaly tři aktivity a zavřely tři časopisy, další tři se budou zavírat. Obrat prudce poklesl; dnes CP má MENŠÍ obrat na jednoho zaměstnance jako před nástupem Konečného. Nevysvětlíš to, Staníčku?

    - Odchody "špatných a nepotřebných" lidí, dle S.K.: namátkou: Bočková, Gric, Lesenský, Pospíšil, Kříž, Šebor, Růžička, Baláž, Martinec. Sakra, čím to, že všichni tito mají dnes vlastní a prosperující byznysy, které si vybudovali do roka po odchodu firmy, nebo jsou na vysokých manažerských postech? To je mě záhada...

    - zisky Computer Pressu. Pokud si vzpomínám na léta před Konečným, mívali jsme 50-60 mil. profitu ročně. Přišel nový šéf a spadlo to během dvou let k nule. Čím to asi bylo?

    - jak vás, S.K., měli lidi rádi: nezažil jsem nikdy člověka, který by s takovou chutí ponižoval své podřízené jako on. To je důvod odchodů všech špičkových lidí z CP. Ti, co tam zůstali a nemohli se vyhnout jednání s ním, byli na odchodu taky - vím, že rozesílali životopisy.

    - trh je "přesycený"? Pan S.K. by možná měl vyrazit na zkušenou do Německa nebo USA, aby konečně poznal, co je to "přesycený" trh. A když je tak "přesycený", čím to, že když utečenci z CP založí své vlastní firmy, tak jim obraty střílí nahoru jako blázen a nestačí najímat lidi?

    No, takhle by se dalo psát ještě hodinu... sorry, už nemám čas, odcházím dělat vlastní byznys, který se mě po odchodu z CP pěkně rozjel. Mějte se pěkně, cpressáci, a přeji vám lepšího manažera než byl tento člověk :)
  • 30. 1. 2008 11:15

    anonymní
    No nevím, spíše mi to přijde jako názor zklamaného člověka, který to vidí hodně zjednodušeně a povrchně. Argumenty, které používáte mohou něco znamenat a možná také vůbec nic.
  • 29. 2. 2008 15:42

    trick (neregistrovaný)
    V CP jsem nepracoval (skoro) a mohu posuzovat jen z toho, jaká jsem slýchal vyjádření od lidí, kteří v CP pracovali nebo pracují. A jejich postoj byl a je velmi pododbný, jako byl zmíněn ve vašem názoru - hrubost, hulvátství a ignorance často i před zraky a slechy spolukolegů se v CP staly za "vlády" pan Konečného běžnou záležitostí.
    Ať už je stav firmy jakýkoliv, jsou věci, které často znamenají víc než pravidelný měsíční plat...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).