Hlavní navigace

Startuje Fanda, pátý kanál televize Nova

14. 7. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Události uplynulého týdne zcela zastínil start pátého programu Novy s názvem Fanda. Plné pozornosti se tak nedostalo ani dalšímu kanálu Nova News.

Dnes startuje pátý kanál Novy, fanda všeho

Kanál Fanda bude šířen v rámci základních programových nabídek placených televizních služeb. Nebude chybět u kabelových ani IPTV operátorů a také na satelitu. Generální ředitel televize Nova Jan Andruško serveru DigiZone.cz řekl, že s šířením prostřednictvím pozemního vysílání zatím nepočítá. Andruško přiznal, že vysílání skrze DVB-T je pro Novu finančně náročné, ostatně jako pro každou televizní skupinu. Jednání ale podle jeho slov probíhají. Podle informací jde o provozovatele multiplexu 3 společnost Czech Digital Group, kterou stoprocentně vlastní České Radiokomunikace. Programovými pilíři Fandy budou sport, seriály, dokumenty, boj (fighting), filmy a erotika. „Co se týká programu, diváci se mohou těšit na všechno, co baví pány. Je to fanoušek do života,“ uvedli zástupci Novy. Je jasné, že v následujících týdnech se můžeme těšit například na novou verzi sci-fi seriálu V, v Česku zatím neodvysílané díly seriálu 24 hodin, a Kriminálku New York.

Logo stanice je umístěno do pravého horního rohu.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Fanda nabídne divákům především akci.

Lukáš Polák: Fanda už na tiskové konferenci nepřekvapil. V DVB-T ho nenaladíte

Lukáš Polák: Nově se nepodařilo utajit programové schéma Fandy. Zveřejnily ho některé magazíny

Blog Jiřího Macicha: Fanda? Zase jen smetiště primárního kanálu televize Nova

FOTOGALERIE: TV Nova představila svůj pátý kanál Fanda – 10. července 2012

Lukáš Polák: Nova má na Facebooku falešný profil Fandy. Jeho start slibuje na zítřek

Dočkáme se dalšího dlouhodobého testu DVB-T2

Olympijské přenosy v HD kvalitě prostřednictvím pozemní digitální televize druhé generace DVB-T2 v Česku přeci jenom proběhnou. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) totiž vyhověl žádosti Českých Radiokomunikací o přidělení kmitočtů pro dlouhodobé experimentální vysílání v tomto standardu. Testovací multiplex DVB-T2 bude možné zachytit v Praze a části středních Čech na kanálu 50 z pražského vysílače Žižkov a v Plzni na kanále 50 z vysílače Krkavec. Informovala o tom Markéta Šveňková z Českých Radiokomunikací. Firma experiment zahájí o půlnoci 17. července, tedy deset dní před slavnostním zahájením Letních olympijských her v Londýně. Ve stejný den zařadí do celoplošného multiplexu 3 olympijské kanály České televize, programy ČT 4 HD a ČT 1 HD, který se od 27. července změní na ČT 2 HD. Stejné programy v HD kvalitě bude šířit i experimentální multiplex DVB-T2 v Praze a Plzni. Pražský vysílač bude vysílat výkonem 20 kW, plzeňský 10 kW. Hodnoty se ale budou v průběhu testů měnit podle potřeby měření Českých Radiokomunikací.

Česká televize zahájila vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Česká televize zahájí vysílání svého sportovního kanálu ve vysokém rozlišení také prostřednictvím DVB-T2.

Jan Potůček: Test DVB-T2 přeci jenom bude. Od 17. července v Praze a Plzni

Multiplex 4 chystá další rozšíření programové nabídky

multiplexu 4 by se měla v dohledné době objevit nová televizní stanice. Vyplývá to z programové pozice, kterou do této sítě zařadil její provozovatel, společnost Digital Broadcasting. „Televizní kanál“ je prozatím označen jako „New TV“ a na modro-šedém pozadí se vysílá následující textová informace: „Na tomto kanálu bude vysílat nový televizní program.“ Vyjádření provozovatele multiplexu k rozšíření programové nabídky se serveru DigiZone.cz nepodařilo získat. Je předčasné spekulovat, kdo by mohl být oním zájemcem, nemělo by však jít o regionální kanál. Programová pozice se podle čtenářů serveru DigiZone.cz objevila ve všech lokalitách, z nichž multiplex 4 vysílá. V této síti už bude poměrně „nabito“. Jsou v ní přítomné kanály ČT 1 HD, ČT 4 HD, Nova HD a TV Pohoda (standardní rozlišení – SD). I nová programová pozice je šířena v SD rozlišení 720×576 a prozatím minimálním datovým tokem. Kvalita zvuku je 256 kbps.

Co se objeví na nové programové pozici v multiplexu 4? To je prozatím otázkou.
Autor: čtenář DigiZone.cz Josef Zvolánek

Co se objeví na nové programové pozici v multiplexu 4? To je prozatím otázkou.

Lukáš Polák: Multiplex 4 připravuje rozšíření programové nabídky o další kanál

BLOG JANA POTŮČKA: Pařízek s Železným jsou tragédi

Jan Potůček: Potíže multiplexu 4 se podaří odstranit, věří televize. ČTÚ zatím nezasáhne

Stručně

Portfolio kanálů z rodiny Nova Group se rozšířilo o další televizní stanici. Ještě předtím než odstartuje její pátý televizní kanál Fanda, stihl prostřednictvím portálu tn.cz odstartovat její šestý projekt s názvem Nova News. Šířen bude výhradně prostřednictvím internetu a divákům bude k dispozici bezplatně 18 hodin denně, od šesté hodiny ranní až do půlnoci.

Lukáš Polák: Nova spustila svůj další kanál Nova News. Dostupný bude pouze na internetu

Pánský kanál Fanda, který odstartuje dnes v 16 hodin, nemusí být zdaleka jedinou stanicí, kterou Nova Group v následujících měsících a letech spustí. V rozhovoru pro server iDNES.cz to uvedl generální ředitel Novy Jan Andruško. Spuštění dalších projektů podle jeho slov závisí na situaci s trhem reklamy a pochopitelně i jeho připravenosti.

Lukáš Polák: Šéf Novy Andruško: Další kanály máme rozpracovány ve finálních podobách

Do multiplexu 4 chce umístit Česká televize svůj dětský kanál ČT 3, který by měl zahájit vysílání na přelomu letošního a příštího roku. Vyplývá to z interního projektu tohoto programu, který k 30. červnu pro Radu ČT vypracoval tým generálního ředitele Petra Dvořáka. Dokument, který neměl uniknout mimo televizi a její radu, zveřejnil internetový deník Britské listy.

Jan Potůček: Dětský kanál ČT 3 má vysílat první tři až čtyři roky v multiplexu 4, potom v DVB-T2

Radim Pařízek a Vladimír Železný teď mají před sebou těžký úkol. Podaří se jim do multiplexu 4 získat dostatek zákazníků?
Autor: pro DigiZone.cz Ivana Dvorská

Radim Pařízek a Vladimír Železný mají jistě z plánů České televize velkou radost.

V úterý 17. července začne celoplošný multiplex 3 šířit programy ČT 4 HD a ČT 1 HD, který se během Letních olympijských her v Londýně změní na ČT 2 HD. Oba kanály nabídnou v průběhu olympiády přenosy a záznamy výhradně z této akce. Česká televize uzavřela s operátorem multiplexu 3, společností Czech Digital Group (CDG), smlouvu na období od 17. července do 13. srpna.

Jan Potůček: ČT 4 HD a ČT 1 HD se v multiplexu 3 objeví 17. července, zůstanou do 13. srpna

Na dvou programech a 48 hodin denně bude vysílat Česká televize letošní Letní olympijské hry v Londýně. Kromě sportovní ČT 4 promění na olympijský kanál i ČT 2. Živé přenosy budou nabízet denně od 10:00 do 24:00 hod., čas po půlnoci, rána a dopoledne pak věnují rekapitulacím předchozího dne a očekávaným událostem dne následujícího. Vůbec poprvé bude mít Česká televize v dějišti olympiády vlastní studio umístěné v Českém domě – centru českých olympioniků.

Jan Potůček: ČT představila olympijské vysílání. Nepřeruší během něj Gambrinus ligu

Tipy C

Název V1 ponese nová regionální Východočeská televize, která letos v květnu získala licenci pro pozemní vysílání v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Vybralo ho vedení stanice z téměř dvou a půl tisíce návrhů od budoucích diváků, zaslaných v rámci zaváděcí reklamní kampaně „Pojmenuj si mě???“.

Jan Potůček: Diváci vybrali název pro novou Východočeskou televizi. Bude se jmenovat V1

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).