Hlavní navigace

Názor k článku Statisíce ve vzduchu: zastaralý vs. moderní návrh webu od Miloslav Ponkrác - Osobně nemám nic proti CSS a jsem jeden...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2003 13:17

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Osobně nemám nic proti CSS a jsem jeden z těch, co ho propagují na každém rohu. Na druhé straně už jsem unaven z neustálého boje proti tabulkám za každou cenu.

    Až mé námitky kdysi donutily vůbec lidi bojující plamenem a ohněm proti tabulkám jakožto příčině veškerého zla, aby alespoň psali, že tabulky na tabulková data ano.

    Osobně si myslím, že je stále dost důvodů občas tabulky použít i na design. A dost důvodů proč je nepoužít.

    Ale nešť, bojujte si. Ještě více gigabajtů plácáním o nutnosti vymýcení tabulek. Ještě více plamene a síry, ještě více excorcistů proti tabulkám.

    Samotný článek má rozumný základ, ale když furt dokola čtu a slyším neustálé nadávání na tabulkový design, už mě to zmáhá. Proč jen mám stále větší pocit, že se ten boj přehání?

    Já si nějak stále myslím, že raději mám stránky s tabulkovým, bezproblémovým designem, s pěkným obsahem, který má hlavu a patu. Když má někdo co napsat, a je to užitečné, nebo zajímavé, nebo cokoli, tak nechť to udělá tak, aby to zvládnul. Nějak toto považuji za stále nejdůležitější a otázka stylu designu je pro mě na nižších místech.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).