Hlavní navigace

Názor k článku Státní správa by měla podporovat i minoritní prohlížeče od LK - Z tohoto pohledu ano, já měl na mysli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2003 11:18

    LK (neregistrovaný)
    Z tohoto pohledu ano, já měl na mysli případ, kdy stránky dělá odborník, případy stylu "naše stránky nám udělal skladník ve volném čase ve Wordu" nebo "syn studuje gymnázium a něco tam s kamarády vytvořili", popř. "dělala nám je studentská firma a chtěli 80Kč/hod" samozřejmě nepočítám, to určitě levněji vyjde. Stejně jako vyjde levněji nechat se v autě šťourat sousedovic kluka, co dělá učňák, než ho odvést do servisu, výsledek ale (často) dle toho vypadá. Můj pohled byl ve smyslu "ServisA" nemusí být dražší než "ServisB".
    Ale už někdo vyjádřil ještě lépe: dělat stránky pro MSIE je dražší, jelikož většina ostatních prohlížečů standardy podporuje, tak se to jednou udělá a je to. Ale pro MSIE je musí často používat řada obezliček, aby ten kód vůbec chodil.

    Mně by v této souvislosti zajímala odpověď na otázku, jsou-li u MS tak neschopní programátoři nebo jde-li o velmi záludný záměr, protože přesně podobné stránky pro MSIE ubíjejí prohlížeče jsoucí o generaci napřed (Mozilla, Opera), nainstalujte Mozillu rodičům, když v ní pak nezobrazí třeba 20% stránek (protože lamer webmaster zprasil stránky ve Frontpage a jsou pouze pro Exploder). Výsledkem je opravdu naprostá dominance MSIE (na mém webu je necelých 90%, Mozilla+Opera asi 7% a zbytek jsou Linksy a hlavně roboti).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).