Hlavní navigace

Názor k článku Stone s Putinem rozmazává hranici mezi uměním a propagandou. S žurnalistikou to nemá nic společného od Pamětník - Ano, určitě bude tento seriál propagandou. Pokládám se,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2017 8:40

    Pamětník

    Ano, určitě bude tento seriál propagandou. Pokládám se, při svém stáří a osobních zkušenostech i ze SSSR, za dost odolným proti tomu obrazu, který divákům předkládá Stone. Bez ohledu na jeho světový názor a snad i pochopitelnou kritiku politiky USA, kterou skutečně žije, ho trochu omlouvá to, že o poměrech v dřívějším, i zcela nedávném, Rusku vlastně nic neví.

    Přikláním se ale k názoru, že státy tohoto typu, nutně potřebují vládu silné osobnosti. Pokud je taková svržena, přirozená demokracie nastalé problémy není schopna vyřešit. Proto vlastně buďme rádi za Putina, za idealistického Gorbačova, i za alkoholika Jelcina. Politika Ruska, pod vedením Putina je čitelná, i když ne chválihodná. Ale, mnozí tuší, čeho je schopna a tak se na mnohé dá připravit. Dnešní svět je o kompromisu, toleranci a neschopnosti ostatních jednoduše a efektivně vyřešit to, co se vymyká z obecné roviny "správné" vnitrostátní i celosvětové politiky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).