Hlavní navigace

Středeční recenze? Nejlevnější Loewe…

13. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Loewe
UVNITŘ GALERIE – Na test se nám, velice aktuálně, podařilo získat první kousek se 102 cm. Máme ho pro vás vysloveně exkluzivně.

One je nová startovní řada Loewe, která na pozici střídá dosud nejlevnější Art. Původně oznámený termín přelom leden/únor 2016 se sice trochu protáhl, ale první kousky dorazily minulý týden o čemž myslím dobře víte (alespoň ti z vás, které to zajímá). Na odkazu níže, také najdete základní parametry, kterými se nyní zabývat nebudu. Podívejme se proto spíše na první dojmy. Nejprve ale malá odbočka.

Výrobce k řadě One zvolil trochu jiný přístup, než bývá zvykem. Zatím dvě uvedené úhlopříčky, Full HD One 40 (102 cm, 30.000 Kč) a Ultra HD (4K) One 55 (140 cm, 52.000 Kč), se totiž od sebe neliší jen velikostmi a rozlišením. One 55 používá i zcela jiné šasi, takže se nedá říci, že co platí u testovaného One 40 bude platit i zde. Možná se tak ještě na pětapadesátkovou verzi podíváme v samostatné recenzi. One 40 toho ale slibuje opravdu hodně.

ČTĚTE TAKÉ: Loewe One aneb První stupínek k dokonalosti…

První televizory Loewe One jsou už ke koupi. S bohatou tunerovou výbavou

BRAND24


Autor: Loewe

Dálkový ovladač je stejný, jako u vyšších modelů.

Pokud si říkáte, že startovní řada bude ořezaná, příliš to neplatí. Dobře, není tu DVB-C2, ale kdo ho dnes používá a kdo ví zda se vůbec používat bude. Není tu ani Bluetooth, ale to můžete dokoupit. Naopak tu je plnohodnotné internetové rádio a kdo ho dnes v televizorech má? Vyzkoušel jsem např. Radio Caroline 259 Gold s tokem 320 kb/s v MP3 a hrálo jako zjednané! Navíc potvrdilo, že ani zvukový subsystém není – na televizor – k zahození.

Máte pocit, že se mi One 40 líbí? Líbí a hodně! Televizor budí výtečný dojem hned při vytahování z krabice a také při instalaci. A i když by se tu a tam něco vylepšit dalo (cena poplatnější té německé a také pořádný český překlad), celkově vzato je to radost a pozitiva. A hlavně solidní obraz se sklonem k přirozeným barvám a rozumnému resamplování i z hodně slabých video zdrojů. Líbí se mi ale i kvalitní materiály a kvalitní dílenské zpracování, včetně podstavce, což dnes není ani při dané ceně automatické. V každém případě mám pocit, že tohle je televizor na léta a až se podaří doplnit externí titulky u multimédií, které zatím nepracují a rozchodit streamování z mobilu (to bude nejspíše mnou…), bude to ještě pohodovější. Navíc jsou tu i další zajímavé „drobnosti“. Například programová nabídka EPG chovající se o dost jinak než u konkurenčních unixových systémů…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).