Hlavní navigace

Názor k článku Stručná historie digitalizace v České republice od Fun Thomas - Ten citat: Rada ve výroční zprávě za rok 1997...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2007 9:42

    Fun Thomas (neregistrovaný)
    Ten citat:

    Rada ve výroční zprávě za rok 1997 jako reakci na závěry zasedání CEPT konstatovala: "Je zřejmé, že součástí studie o koncepci rozvoje vysílání bude muset být i úvaha o postupném přechodu ze stávajícího analogového systému na digitální. Oba systémy budou muset vedle sebe určitou dobu existovat a teprve po dobudování digitální sítě (zřejmě někdy po roce 2005) bude možno uvažovat o likvidaci analogové sítě."

    pusobi z dnesniho pohledu opravdu tragikomicky. 5 let pote totiz Rada stvrdila nicim neomezenou analogovou licenci televizim Nova a Prima na dalsich 12 let, cimz de facto znemoznila jak dobudování digitální sítě, tak likvidaci analogové sítě. O poslancich, kteri zrejme o techto vecech nevedeli (nebo nechteli vedet) a nedali ani RRTV prilis na vyber, ani nemluvim, ale Rada dobre vedela a presto licence prodlouzila. Tak nevim, nemel by se u zadatelu o clenstvi v RRTV delat nejaky vstupni IQ test? :))
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).