Hlavní navigace

Názor k článku Studie: agresivitu vzbuzují počítačové hry i bez násilného obsahu od dino - Váš příspěvek Vám plně věřím, bohužel. On ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2014 14:47

    dino

    Váš příspěvek Vám plně věřím, bohužel. On ten první bod "nezáleží na názoru okolí" s úspěchem v dnešním světě opravdu těsně souvisí, současná západní civilizace jako celek je sociopatická, z čehož plyne, že pravidla hry jsou nastavena ve prospěch sociopatů.

    Zajímavý je také ten třetí bod (a vlastně s tím souvisí i čtvrtý), zde nevím, zda je to dáno čistě typem her, kterým jste se věnoval, či jde o Vaše zkreslení, ale tvrdíte, že v počítačových hrách je (ne)úspěch výhradně Vaší věcí. To sice odpovídá absolutnímu individualismu jako ideálu moderního člověka, jenže to neplatí pro úplné spektrum počítačových her. Existují totiž i ty s nutným prvkem kooperace, kde můžete být jaký chcete, ale když jsou Vaši spoluhráči lamy, tak stejně zařvete (v některých hrách sice můžete být až tak dobrý, že to uhrajete "navzdory spojencům", v jiných ale ne).

    A konečně druhý bod aplikovaný na realitu vede snad až k solipsismu, protože bez něj je absurdní tvrdit, že veškeré mé závazky (v nejširším smyslu) končí tím, že se tak já rozhodnu.

    Ano, byznys je opravdu hra, jenže Vámi zřejmě vyzdvihované návyky vedou ke krátkodobým ziskům na úkor "trvalé udržitelnosti"... Což samozřejmě někomu takto smýšlejícímu nevadí, prostě urve co může a po něm ať se svět třeba zboří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).