Hlavní navigace

Názor k článku Swift je splacený dluh Applu. Šanci má hlavně v herním průmyslu od Gandalf - Obávám se že tady se autor velmi sekl....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2014 10:54

    Gandalf (neregistrovaný)

    Obávám se že tady se autor velmi sekl. Celý článek ve mne budí dojem, že je Apple si zase něco vymyslel, co jinde mají už dávno a v podstatě se o Apple nezajímají.

    Autor zcela pominul fakt, že iOS platforma obecně generuje vývojářům větší zisk, než Android. Na Androidu je valná většina lidí, kteří chtějí mít vše zadarmo. Na iOS jsou zvyklí si za dobrou aplikaci připlatit. To dělá z iOS velmi populární platformu mezi vývojáři a není výjimkou, že aplikace se vyrábí primární pro iOS a teprve po delší době se převádí pro Android.

    Můžeme tu diskutovat o tom, jestli je lepší java, C# nebo Objektove C. Ale rozhodně se nedá oddiskutovat, že Objektove C a ted Swift jsou jediné jazyky, které budou fungovat pod iOS platformou a pokud chtějí vývojáři přístup k ziskům z Applovského App storu, budou muset své aplikace v těchto jazycích programovat. Mnozí to dělají rádi a mnozí si také stěžují, že programovací jazyky pro Android nedosahují kvalit Objektoveho C. V každém případě se ale vývojáři tento jazyk učili rádi, protože ve finále jim přivedl větší peníze než z Androidu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).