Hlavní navigace

Také O2 představil tarify s neomezeným množstvím dat. Liší se maximální rychlostí připojení

12. 9. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: O2
I poslední z velkých mobilních operátorů představil nabídku nových tarifů. Jsou mezi nimi také balíčky s neomezenými daty.

I třetí český síťový operátor vstoupil do světa neomezených dat. O2 nově nabídne tarify NEO, které jsou rozlišeny maximální rychlostí připojení. Kromě neomezeného množství dat obsahují i neomezené volání a SMS. Nová nabídka začne platit pro stávající i nové zákazníky od pondělí 16. září.

Nejlevnější tarif NEO bronzový stojí 1099 Kč měsíčně a je rychlostně omezený na 5 Mb/s. Podle O2 tato rychlost postačuje ke všemu, co na mobilních telefonech zákazník obvykle dělá. NEO stříbrný má za cenu 1299 Kč měsíčně rychlost omezenou na 20 Mb/s. Nejdražším tarifem je NEO Zlatý, který pojede maximální dostupnou rychlostí sítě a zákazník za něj zaplatí 1599 Kč měsíčně.


Autor: O2

Nabídku doplňuje NEO Platinový, který nad rámec svého zlatého kolegy obsahuje 1 GB dat v zóně Top svět a 600 minut volání do zahraničí. Cena je stanovena na 2499 Kč.

Všechny tarify je možné kombinovat v rámci programu O2 Spolu, kde si jeden nebo více zákazníků mohou pod jednu fakturu nakombinovat mobilní tarify, televizi O2 TV a pevné připojení pro sebe nebo například pro rodinu. Kombinací služeb se dají podle O2 ušetřit i stovky korun měsíčně oproti nákupu služeb jednotlivě.


Autor: O2

Příklad, jak podle O2 může zákazník kombinací služeb ušetřit

V rámci O2 Spolu si zákazníci služby mohou pořídit bez závazku. Pokud si ale budou chtít koupit mobilní tarify samostatně, musejí počítat s tím, že dostanou smlouvu obvykle se závazkem na 24 měsíců.

Změna stávajících tarifů

O2 zvýšil datové příděly i ve svých stávajících FREE tarifech (nově se budou jmenovat FREE+) a u některých změnil ceny. Nejlevnější Bronzový nabídne za 649 Kč měsíčně o 1 GB více (posune se z 3 GB na 4 GB a o 100 Kč zlevní). Dražší Stříbrný bude obsahovat za 849 Kč 14 GB dat. 

„14 GB dat nespotřebuje 99 % naší zákaznické báze, 99 % dokonce spotřebuje méně než třetinu,“ říká generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

BRAND24


Autor: O2

Nejdražší Zlatý tarif se posune na cenu 1249 Kč (o 50 Kč více), za kterou zákazník dostane 60 GB dat. K dispozici bude také startovní tarif FREE+ Modrý, který za 499 Kč měsíčně obsahuje 1 GB dat (dnes 500 MB). Všechny tarify obsahují neomezené volání a SMS. 

Své tarify s neomezenými daty představil od září také T-Mobile. A multiSIM tarify bez omezení množství dat, ale s omezenou rychlostí nabízí také Vodafone.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).