Hlavní navigace

Názor k článku Také si kupujete včerejší noviny? od Jaromir - Jsem je měl předplacené nedávno na rok či...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2011 21:26

    Jaromir

    Jsem je měl předplacené nedávno na rok či dva taky a musím říct, že online verze hospodářských novin (ihned.cz) je lepší. Předplatné jsem neprodloužil...

    Nakonec jsem četl v novinách už jen ty úvahy, protože autor má pravdu, že "novinky" jsem už znal, byly prostě staré.

    A ty úvahy zaše člověk může nahradit četbou různých blogů, holt pokrok člověk nezastaví a je to tak dobře.

    Není nic horšího, než když odjedete na dovolenou a po přijezdu vás čeká přecpaná schránka plná novin (letáky jsem zakázal). Lidovky sice mají možnost noviny na dovolenou přeposílat někam, či je někomu darovat ale už se člověk o to musí starat a žádat, kdežto online obsah konzumuji jen tehdy když ho chci konzumovat, někdy třikrát denně, jindy se na to půl měsíce nepodívám a stromy netrpí.

    Stejná situace je s tištěnými knihami - briketami. Čím dříve zaniknou, tím lépe. Pokud se nejedná o beletrii a nebo kniha sama o sobě (obal, netradiční formát, grafika atd.) není VYJÍMEČNÝM uměleckým dílem, tak nemají co na papíru dělat. A já jen doufám, že to vydavatelé pochopí, rozjedou v ČR prodej el. knih (největší světové knihkupectví Amazon už prodává přes půlku knih elektronických), protože jestli to neudělají, tak se lidi naučí knihy stahovat z Internetu (což je legální) stejně jako u CD a celý ten trh si vydavatelé, stejně jak se to stalo s hudbou (těm zase vadily mp3ky) zabijou.

    Nezbývá než zvolat, ať zhynou brykety!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).