Hlavní navigace

Názor k článku Rozdílná tarifikační perioda má na cenu volání zásadní vliv od honzan - Matematické srovnávání je oproti článku složitější ještě o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2009 10:55

    honzan (neregistrovaný)
    Matematické srovnávání je oproti článku složitější ještě o to, že v reálu mohu u části hovorů volit mezi více "cestami": na část firem/lidí mám totiž dvě nebo i více čísel. Pak nemohu stanovit jednoznačně strukturu minut "do vodafona" - "do o2" - "do t mobile" apod. Prostě pokud budu volat z Vodafona, použiju spíše Vodafonový číslo protějška, volám-li z pevné, použiju spíše pevné O2-kové číslo apod.

    Nehledě na volné minuty... teď mám např. na firemním mobilu 30 volných minut, které se převádějí do dalšího měsíce a dalších 20, které se už nikam nepřevádějí ... příjemné výpočty přeju...;-)

    Když jsem se v tom dříve vrtával a srovnával si tarify, vyřešil jsem to přepočtením na "průměrnou sazbu" (ze všeho co jsem provolal + spočítal jsem si nějaké mezní varianty atd., abych viděl, že jsem se moc neustřelil).
    Průměrná sazba za jakoukoli provolanou minutu má výhodu v tom, že ji vynesete do klasického dvojrozměrného grafu a můžete ji tak graficky porovnávat s jakýmikoli dostupnými tarify.
    Tedy pro případ, že zrovna nemáte po ruce přibližně 1,8 mil. CDR záznamů...

    H.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).