Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Technický pohled na aukce s platbou za příhoz od ondra.novacisko.cz - Překvapuje mne, že někdo je překvapen jak takový...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2009 8:44

    ondra.novacisko.cz (neregistrovaný)
    Překvapuje mne, že někdo je překvapen jak takový systém může fungovat. Přitom mi navržené řešení přijde jako by to někdo psal pro fungování na webhostingu typu pipni.cz. Mám-li k dispozici vlastní serverovnu, tak už mám přece víc možností ne?

    Jednak tu mám možnost to rozdělit na backend a frontend. Frontend je prostě jen zobrazovač, který se ptá backendu na data, které má zobrazovat. Backend je pak ta vlastní hra, ten celý systém. Tam to všechno běží, i když se nikdo nedívá. Tam to člověk může rozehrát tak, že každý pozorovatel je objekt a žije i v případě, že reálný pozorovat negeneruje http požadavky. Rozhraní, které poslouchá nějaké požadavky od frontendu beží jaksy mimo. Nelze celý systém "taktovat" těmito požadavky...

    Při každé změně pak není problém ihned aktualizovat objekty, které se pak postarají o změny v uživatelském rozhraní. A je v bezpředmětné, jestli za to bude moct javascript, nebo jiná obskurdní webová technologie.

    Celý aukční systém bych jednoduše dokázal napsat v C++ s tím, že backend by poslouchal FastRPC protokol. Na frontend by stačil Teng v pythonu nebo v PHP. Na databázi MySQL s patřičným C++ wrapperem.

    http://fastrpc.sourceforge.net/
    http://teng.sourceforge.net/
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).