Hlavní navigace

Názor k článku Telefónica přechází na čistě elektronické smlouvy, zvládnou to ale i její zákazníci? od mc - Na článek jsem zatím jen nahlédl - vrátím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 11. 2013 9:30

    mc (neregistrovaný)

    Na článek jsem zatím jen nahlédl - vrátím se k němu později.

    S náhledu jsem nabyl dojmu zda je zřejmé co podepisuji. Když mám papírovou smlouvu mezi dvěma stranami, jde většinou o několik stránek většinou sepnutých sponou (když jde o více tak je tam ještě nějaká přelepka, která se třeba také parafuje). Obě strany uzavírající smlouvu mají stejné znění. Na smlouvu se pak podepíší a každé straně zůstane exemplář, kde je i podpis protistrany.

    Tedy v ruce má každá strana hmotu, kterou ten druhý podepsal. S tou hmotou pak může někde mávat a ukazovat tohle mi podepsal. Nedají se zcela triviálně vzít nůžky a vystřihnout podpis a pak ho nalepit pod nějaký zcela jiný text.

    Zde jsem zahlédl destičku (která je protistrany a já o jejím vnitřku nic nevím) u které jsem pochopil, že zaznamená tahy mého podpisu, které zdigitalizuje a pak je přilepí k nějakému digitálnímu dokumentu. Jak je zajištěno, že je nepřilepí k nějakému jinému dokumentu než mi bude ukázán a než je ten s kterým jsem souhlasil?

    Musím si to ještě přečíst, ale s náhledu mi to zatím připadá směšné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).