Hlavní navigace

Názor k článku Telefonní účty za několik tisíc?! od Petr - Zarazi me, ze mnoho prispevku se tu "vozi"...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2000 21:38

    Petr (neregistrovaný)
    Zarazi me, ze mnoho prispevku se tu "vozi" po Telecomu ale ten preci neni autorem technologie ActiveX!Je to preci M$ a meli bysme se proto obratit k tomu, co tato technologie dela a ze v principu nema vubec co delat na Internetu.
    To co se zde popisuje jiz asi pred 2 lety nasimulovala skupina hackeru z Nemecka, Chaos Group, ktera ale do toho sla v trochu vetsim kalibru.

    Asi pred 2 leta udelali ActiveX, ktery byl dokonce podepsany, byl tedy autorizovan CA VeriSign a hackeri postupovali PRESNE podle doporuceni Microsoftu tak, aby tato technologie byla bezpecna (podle definice "bezpecnosti" v podani M$).
    Komponenta byla rozsireni Flashe (ktery byl cracknuty a byl to wrappnuty COM objekt do jejich vlastniho ActiveX objektu). Ten pak sirili na sve strance, kam dali digitalizovane ruzne tehdy aktualni filmy a lidickove se jen hrnuli.A behem asi 5 mesicu meli panove kolem 1 milionu downloadu teto ActiveX komponety.A co bylo jejich funkcionalitou?TO je v principu uplne jedno, ptz ten kdo vi co to je ActiveX tak take vi ze takova komponenta ma pristup k UPLNE vsemu k cemu muze pristoupit dany uzivatel.Ale v tomto konkretnim pripade slo o to, ze komponenta se zaregistrovala a proletela disk a zmapovala vsechny .doc fajly a kde se nasel znak $ tak ti zpakovala odeslala panum autorum na jejich freemail.Panove timto ziskali i nektere dokumenty vyznamnych predstavitelu velkych firemn hlavne z Nemecka a UK ktere s radosti vystavili na Netu.Nema cenu rozebirat jak lze tuto metodu zneuzit,je to jen otazka napaditosti ale M$ technologie tyto podvody primo podporuji.
    Proto je zasadni si uvedomit ze problem vznika a zanika s technologie, ktera na verejnem Internetu nema vubec co delat.Dokazu si ActiveXy predstavit tak v intranetu a to jeste omezenem oddeleni,ale poustet si ActiveXy z netu to muze jen hlupak, a to i kdyz jsou podepsane.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).