Hlavní navigace

Televize od Seznamu je tady. Vysílat bude celoplošně v multiplexu Českých Radiokomunikací

10. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Celoplošný televizní kanál Televize Seznam má přinést mix zpravodajství a publicistických pořadů.

V pátek 12. ledna v 7:00 odstartuje nový televizní kanál Seznamu. Kontinuální vysílání stanice Televize Seznam pojede 24 hodin denně (velkou část samozřejmě budou tvořit reprízy) a nabídne původní zpravodajství a publicistiku i výběr z pořadů videoserveru Stream.cz.

Diváci novou stanici naladí v pozemním digitálním vysílání v multiplexu 3 Českých Radiokomunikací (kanál je v něm dostupný už teď, běží na něm propagační smyčka). Stanice je dostupná také v sítích partnerských operátorů (UPC, O2 TV, T-Mobile, DigiTV, Skylink a další).

Kontinuální vysílání zatím nebude dostupné přes webové rozhraní, na kterém Seznam podle informací Lupy teprve pracuje. Jednotlivé pořady ale budou k dispozici v internetovém archivu Seznam Zprávy. Archiv bude přístupný také v televizorech, přes HbbTV.

Součástí programu budou pravidelné zpravodajské relace v 9:00, 12:00 a 14:00 (moderovat je budou Sylvie Friedmannová, Veronika Jonášová a Petra Krmelová) a hlavní zpravodajská relace Večerní zprávy (moderovat ji budou Pavel Cyprich a Tomáš Vzorek), která se bude vysílat denně od 18:00.

Od půl sedmé na ni naváže Sport (moderují Lucie Hrdličková a Oliver Sálus), od sedmi publicistický Duel (moderují Martina Spěváčková a Markéta Bidrmannová) a od půl osmé společenský magazín Slavní. Večer stanice odehraje premiéry svých původních pořadů – jako je například Šťastné pondělí Jindřicha Šídla, které dostane inovovaný formát.

Televize Seznam bude podle tiskových materiálů mimo jiné vysílat také pořad Datažurnál, který má „hledat čísla, trendy a statistiky v populární formě“. Seznam na něm bude spolupracovat se společností Samizdat, což je tým datových novinářů, kteří momentálně pracují pro Český rozhlas (Jan Boček, Jan Cibulka, Michal Zlatkovský a Petr Kočí).

Lifestylové pořady zastupuje živě vysílaná ranní šou Ráno na gauči (moderují Olga Šípková, Petr Zajíček a Silvie Miklošová). Televize bude vysílat také původní dokumentární tvorbu reportéra Filipa Horkého nebo investigativní novinářky Sabiny Slonkové.


Autor: Seznam.cz

Programové schéma se ale bude měnit podle aktuálního dění, kdy nabídne živě vysílané zpravodajství. Vyzkouší si to hned první víkend, na který Seznam chystá speciální živé vysílání k prezidentským volbám.

BRAND24


Autor: Karel Choc, Internet Info

Cíle sledovanosti Seznam nezveřejnil. Jeho nejbližší konkurencí ale je nejspíš zpravodajský kanál České televize ČT24, která má v Česku asi 4–5% podíl na sledovanosti v kategorii 18+. Seznam už požádal o zařazení do měření Asociace televizních organizací (ATO), kde by se měl stát tzv. přidruženým členem.

Provoz stanice bude placený čistě z reklamy. „Není naší ambicí uživit novou Televizi Seznam už v prvním roce jejího fungování z reklamy,“ říká obchodní ředitel Seznamu Martin Švarc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).