Hlavní navigace

Názor k článku Televize veřejné služby je snílkovství, říká Václav Klaus od anonym - Ano, vím o tom, co se snaží dělat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 9. 2007 14:26

    anonymní
    Ano, vím o tom, co se snaží dělat ČRo a právě proto jsem také psal "Co vytýkám ČT a částečně i ČRo [...]".

    Podívejte se ale sám na tuto stránku s online streamy a sám hned zjistíte, že:

    1. Ne všechny stanice jsou online
    2. Většina regionálních studií vysílá v uzavřeném formátu WMA
    3. Žádná stanice nepoužívá moderní kodek (HE-)AAC (v2)
    4. Nikde ani náznak snahy použít např. Speex pro "hlasové stanice"
    5. Nikde ani náznak snahy použít standardní internetové streamovací technologie (v lepším případě opět jen uzavřený Microsoftí mms nebo v horším případě dokonce http nad tcp :-(

    Nechápejte mě špatně, já miluji web ČRo. Ten archív a velké množství streamů v různých rychlostech, to je paráda. Jen prostě vidím ještě velké možnosti zlepšení. A obzvláště co se týká počítačů (např. vytváření streamů), tak to opravdu nechápu, v čem je problém při dnešních cenách PC. Kdyby se někdo z ČRo (správce IT?) zeptal na diskuzních fórech Linuxu, FreeBSD, OpenBSD apod., tak by si lidi považovali za čest zdarma nastavit streamovací backend ČRo (dobře se to vyjímá na CV a v signatuře :-)

    Před pár hodinami jsem koukal na web kanadského veřejnoprávního rádia CBC. Myslím, že stránky ČRo nejsou vůbec v ničem pozadu. Jenže to je ten problém. Už není doba, kdy jsme se snažili "udržet krok" nebo "nenechat si moc utéct". ČRo má rozhodně na to být na samotné špičce a nastavovat (celosvětové) trendy (minimálně v oblasti Internetu, když už nemá na vysílání 24/7 DRM z Anglie). Většinou to opravdu není o penězích, ale o osobním zapálení zaměstnanců.

    zároveň nabízí v MP3 na webu tolik pořadů, kolik jen jde
    Kolik může stát 100TB diskové pole NAS/SAN? Milión? (od IBM určitě více, ale otevřených řešení (High Availability) je na Internetu celá řada).

    Má ČRo vlastní IT oddělení nebo subkontraktuje služby ven?

    Přeji hodně úspěchů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).