Hlavní navigace

Názor k článku Televizi přes satelit přijímá 24 % českých domácností od Zip Zip - Samozřejmě, že to bude dál růst. Bavím se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2009 7:16

    Zip Zip
    Samozřejmě, že to bude dál růst. Bavím se hlavně o Skylinku a CS Linku. Hlavní důvod je bezplatný paket základních programů bez dalších poplatků a to ještě ve velmi solidní kvalitě většiny programů. To, co je kolem, placené balíčky, to je takový občasný bonus, který využívá cca 10% uživatelů skoro pravidelně a další jen občasně (v zimě .....).
    HD je samozřejmě výrazný skok dopředu a je o něj stoupající zájem. Tady si dovolím poznámku, lidi jsou tak doblblí letákovýma a hypermarketovými masážemi, že je jim těžko, když mají tahat 12 papírů na HD komplet. Ovšem přesvědčovací mechanismy fungují, stačí jim pustit to samé (např Nohu) v SD a HD vedle sebe a Ti co ty groše mají většinou neváhají. Podmínkou samozřejmě je mít doma slušný zobrazovač větších uhlopříček, nebo alespoň jeho brzké zakoupení. Také už se blížím poměru prodeje polovina HD a polovina SD přijímačů.
    Zajímavé je, že platy jsou vyšší, ale lidé více škudlí za slušné zboží. Když jsem v roce 1997 montoval první CZ sat komplet, stálo to tehdy 33 papírů, to byly cifry a jakou tehdy měla koruna cenu!! Dnes slušný HD komplet vyjde Davidem již zmíněných cca 12 papírů.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).