Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Televizní krabičky na pochodu od Petr Uchytil - je to se hodí!! Maj to eště nějaké krabičky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2008 15:03

    Petr Uchytil
    je to se hodí!!

    Maj to eště nějaké krabičky pro satelit?


    Jinak nejlepší ovládáním ze sat příjmačů shledávám Technisaty > přehledné velké menu a EPG také

    jen zapomíná transpondéry po vymazání programů a nemá settings pro 6 nejvíce dostupných družic + delší doba přepínání kanálů
  • 12. 6. 2008 13:59

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Ja bych dal na set-top-boxy zase nejake "nouzove" tlacitko RESET, ktere je dobre zname napr. z routeru. Jeho nekolikasekundovym stisknutim by se pristroj uvedl do tovarniho nastaveni, nacez by naskocil jednoduchy a srozumitelny pruvodce nastavenim. Pokud pruvodce nekdo vyslovene nezvrta, jednodussi uz to snad ani byt nemuze. Muze pomoci i "umela inteligence" ala Philips ci Sony (hledaji ve stand-by "z dlouhe chvile" nove stanice sami), ale rozhodne by melo byt mozne automatiku i vypnout a ladit je jen rucne.
  • 12. 6. 2008 13:48

    Nodar
    jasně, takový linuxový STB rekordér může zamotat šišku i nějakému správci sítě :-) ale tady byla spíše řeč o (nejen) babičkách, kterým se rozladí STB nebo neumí přidat nové stanice. Nemůžu si pomoci, ale řešení strčit do tašky a běžet do obchodu otravovat prodavače by mělo být až to nejposlednější.

    Elegantnější by bylo vysvětlit zákazníkoví, že když nebude vědět kudy kam, má zmáčknout na DO tlačítko s otazníkem. A následoval by animovaný průvodce se souborem otázek a návrhů řešení - chcete znovu naladit ? Zkontrolovat zda nepřibyly nové stanice? Seřadit programy? -> Spouštím ladění, Nalezl jsem 2 nové programy, Zmáčkněte číslo kanálu který chcete přesunout ... děkuji, teď číslo na které ho mám přesunout ... a nechcete rovnou vrátit poslední známé funkční nastavení? Triviální ...
  • 12. 6. 2008 10:26

    CCblue
    Mě, zvyklému pracovat na počítači skoro 20 let, mi tedy ovládání stb a podobných věcí nepřijde tak jednoduchý, přeci jenom mi ta myš u toho chybí a nekonečný mačkání šipek je dost úmorný :-)
  • 12. 6. 2008 10:03

    Nodar
    jenže tohle je způsobeno jen laxností a neprofesionalitou výrobců spotřebky, na jedné straně existují hi-tech laboratoře ve kterých vyvíjejí modré lasery a LCD panely, na druhé straně když už je takový výrobek jako settop box po stránce hw poskládaný a funkční, tak jeho grafické rozhraní naprogramuje technik a podle toho to pak vypadá. Ovládat to umí jen ten, kdo vyrostl na počítačích :-)
    Přitom by to chtělo spíše psychologa, který by měl po ruce testery posbírané ve školkách a domovech důchodců (to nemyslím špatně) a kromě logiky ovládání by dnes už neměl být problém opatřit takový STB něčím jako průvodce nastavením ... a ten si už umím představit opravdu hodně interaktivní, levný pokud by zvládal takové Flash animace nebo dražší (ale při ceně flash pamětí jen nepatrně), pokud by obsahoval MPEG záznam s nějakou hezkou dabovanou slečnou učitelkou :-)
    Ale co, časem bude stejně vše on-line a konfigurace si budeme stahovat automaticky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).