Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Sto divů světa, Balada pro banditu nebo Pád Bílého domu

21. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 20:00 – dokumentární seriál Sto divů světa (1/13) – Světové unikáty jako Angkor Vat či Cable Car, brazilský Salvador, Mont-Saint-Michel v Normandii, poklady v Athénách, Mérida v Mexiku a také Seychely. (The 100 Wonders of the World, Francie, 2012)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Čtyři vraždy stačí, drahoušku – V kupé amerického expresu se usadí muž, který převáží šek na milion dolarů, a začte se do komiksu. O drahocenný šek však začínají soupeřit dvě bandy gangsterů. Vše se komplikuje, když muž náhle vystoupí ve Springtownu a zemře na prahu pokoje místního učitele, který se marně snaží získat respekt svých žáků. (Československo, 1970)

  • ČT art, 21:40 – muzikál Balada pro banditu – Filmová verze muzikálového zpracování osudů Nikoly Šuhaje loupežníka, jak je pro brněnské Divadlo na provázku podle archivních dokumentů a novinových článků napsal Milan Uhde a nastudoval režisér Zdeněk Pospíšil. Snímek oscilující mezi pohádkou, baladou a muzikálem je zároveň inspirován románem Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj loupežník. (Československo, 1978)

BRAND24

  • Nova, 22:15 – thriller Pád Bílého domu – Zcela nečekaný a velmi dobře připravený útok na Bílý dům za bílého dne završí uvěznění prezidenta a jeho nejbližších spolupracovníků v nepřístupném bunkru v podzemí budovy. Při útoku je zcela zdecimována prezidentova ochranka, s výjimkou jediného člověka – jeho bývalého osobního strážce Mikea Banninga (Gerard Butler). (Olympus Has Fallen, USA, 2013)

  • Prima Max, 22:20 – thriller Misery nechce zemřít – Paul Sheldon (James Caan) je úspěšným spisovatelem, který se proslavil především řadou románů s totožnou hlavní postavou – Misery. V zimě si opět vyjede do hor, aby začal psát další knihu, a její dokončení zapije alkoholem. V bouři skončí s ošklivými zraněními a v bezvědomí v havarovaném autě kdesi uprostřed nehostinné krajiny. Má štěstí, zachrání ho ta na první pohled nejvhodnější osoba – jeho „fanynka číslo jedna“, jak sama říká… (Misery, USA, 1990)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).