Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Zachraňte vojína Ryana, Znamení andělů – Miserere nebo Dům na nebesích

20. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – válečný film Zachraňte vojína Ryana – Ani sebelepší výcvik nemohl spojenecké vojáky připravit na to, co je čekalo po vylodění v Normandii. Přestože byli naplněni odhodláním a vírou ve vítězství, jen málokdo z nich bitvu o tento malý kus francouzského pobřeží přežil. Z pohledu kapitána Johna Millera je zřejmé, že si uvědomuje nebezpečí, které na jeho jednotku čeká. Netuší však, že to není zdaleka ten nejtěžší úkol, který bude muset se svými vojáky splnit. (Saving Private Ryan, USA, 1998)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Holky na tahu – Regan, Gena a Katie jsou naprosto pobouřené, když zjistí, že jejich kamarádka Becky, která je sice milá, ale trpí nadváhou a vždycky byla terčem posměchu, se bude vdávat jako první. Gena a Katie jsou pořád single a Regan se snaží přinutit svého kluka, se kterým chodí už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku. Becky své kamarádky požádá, aby jí šly za družičky, ty se však svého úkolu zhostí po svém. A rozlučka se svobodou se jim poněkud vymkne z rukou… (Bachelorette, USA, 2012)

  • ČT art, 20:20 – komedie Dům na nebesích – První původní divadelní hra Jiřího Hubače měla premiéru na podzim roku 1980 v Divadle na Vinohradech a hlavní roli v ní hrála Jiřina Bohdalová. Dodnes oblíbená komedie, která byla později i zfilmovaná, vznikla vlastně kvůli ní… (Československo, 1984)

BRAND24

  • JOJ Family, 20:20 – hudební komedie Ta naše písnička česká – Hašlerovské pražské písničky, tak oblíbené koncem devatenáctého a začátkem dvacátého století, nestárnou. Zpívají je stále v hospodách i na stavbách, zkrátka všude. Mají své místo i v milostných příbězích ze staré Prahy, které tak pěkně vypráví panna Veronika… (Československo, 1967)

  • ČT2, 22:00 – krimi Znamení andělů – Miserere – Liones Kasdan (Gérard Depardieu), respektovaný i nenáviděný policista, odešel po čtyřiceti letech do důchodu. Ze vzpomínek a z letargie nicnedělání ho vytrhne noční telefonát od dávného přítele, kněze, o podivné vraždě v kostele. Pátrat začne bez pověření a navzdory policii. (La Marque des anges – Miserere, Francie, 2013)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).