Hlavní navigace

Názor k článku Televizní tipy na Silvestra: Pějme píseň dohola a Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? od anonym - "Bohoušku, chlebíček... Votevři tu držku, b l b...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 12. 2012 15:19

    bez přezdívky

    "Bohoušku, chlebíček... Votevři tu držku, b l b č e!" – to je jen jedna slavná věta z nejznámější černobílé pětadvacetiminutové mikrokomedie Petra Schulhoffa z roku 1968 o bizardní sázku na bezplatný pobyt na horské chatě. Herecký koncert pro tři (čtyři?) herce: Menšíka, Sováka, Hadrbolcové a hlavně bernardýna Bohouše je nedílnou součástí téměř všech Silvestrů na ČT od roku 1968. Je to také ukázka „skvělé“ nabídky menu socialistického pohostinství té doby.

    YouTube ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=7-ci0F0u-io

    Vysílá se dnes v 18,10 hodin na ČT1


    A ještě jeden typ, už ale po půlnoci 1.1.2013 v 0.55 hodin ČT1 opakuje z archivu z roku 1977: Silvestr na přání, aneb čí jsou hory Kavčí.

    Je to první legendární silvestrovský pořad uváděný Vladimírem Menšíkem. V hledišti uvidíme téměř všechny známé české i slovenské umělce té doby včetně papalášů tehdejšího vedení Československé televize i tehdejších hlasatelů.
    Hrají a zpívají: M. Horníček, M. Kopecký, J. Korn, J. Hrzán, K. Gott, J. Hanzlík, J. Kociánová, M. Lasica, J. Satinský, W. Matuška, V. Neckář, M. Rottrová, Spejbl a Hurvínek, H. Vondráčková, N. Urbánková, H. Zagorová a mnoho dalších populárních herců, zpěváků, orchestrů a tanečních skupin. Kamera J. Lebeda. Režie J. Roháč.

    YouTube ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=YpIMgo74rhM

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).