Hlavní navigace

Názor k článku Televizní tipy na středu: Světský, Pavarotti, hlas pro věčnost nebo Sedm životů od Honza Brychta, DigiZone - U mě tedy nové Twin Peaks spíše nic...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2017 20:36

    Honza Brychta, DigiZone

    U mě tedy nové Twin Peaks spíše nic moc. Těšil jsem se, poctivě každý týden koukal (s pocitem, že zažívám, to co původní fanoušci v 90. roce, já to viděl až v kuse zgrablý z ČT o pár let později) a nakonec ani nemám chuť, si to znovu pustit a hledat skryté souvislosti, páč se obávám, že ani podruhé to prostě dobré nebude.

    Nová řada mi primárně evokovala filmový prequel FWWM, který je podle mě prostě opravdu špatnej. Dal jsem si v rámci hypeu před premiérou Returnu maraton starýho TP a asi u dvacátýho dílu si říkám, že je čas na pauzu, a že si pustim ten film, jestli je fakt tak hroznej, jak si pamatuju. A ono jo. U letošní série vycházela podle mě celá estetika právě z tohoto filmu (žádný dřevěný interiéry, jinej barák Palmerů a tak).

    Btw taky jsem si koupil český vydání Tajný historie TP od Marka Frosta a to je jako taky slušná tahačka peněz. O vraždě homecoming queen Laury, která je nejen dead, ale navíc i wrapped in plastic, je tam závěrečnějch asi třicet stránek.

    Jediný relevantní info z knihy je, že Audrey přežila výbuch a je v komatu, a že major Briggs zmizel dva dny po Cooperově návratu z blacklodge, potom co ještě do hlášení uvedl, že je Cooper "nějakej divnej". Zbytek knížky je o mýtech americkejch indiánů a přeletech UFO nad USA po WWII. Přečetl jsem ji za večer a jako taky nic moc.

    Ono to tak samozřejmě bývá, kdo se moc těší, bývá nejvíc zklamán, ale prostě kouzlo starýho TP se už asi nikdy nevrátí a jak se mi líbil osmej díl aktuální série, tak ten osmnáctej mě vyloženě sr.l. A čajová konvice místo Bowieho (když třeba také zesnulý major Briggs, resp Don S. Davis se objevuje jako vystřižený vajíčko z původního seroše), laciný digitální SFX, absence hudby a gagů (takřka) mě dokonce vyloženě iritovala...

    Každý ať si samozřejmě udělá názor sám a určitě se na to podívá, za mě ale spíš zklamání (za který si asi z části můžu sám, kvůli nadšenému očekávání totální pecky ;-) ).

    Hezký večer!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).