Hlavní navigace

Názor k článku Televizní vysílání bude personalizované. A reportéry budeme my sami od Filip Jirsák - Současná česká média veřejné služby tuto funkci, tj....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2018 10:26

    Filip Jirsák

    Současná česká média veřejné služby tuto funkci, tj. přinášení objektivních informací ve zpravodajství, plní nejlépe ze všech českých médií. Tudíž je správné, že existují. Samozřejmě by to mohlo být ještě lepší, zlepšení je možné vždy, ale zrušením těchto médií bychom si jednoznačně pohoršili. Jenom pro jistotu připomínám, spousta lidí si to často plete – objektivní zpravodajství neznamená, že se bude shodovat s vaším názorem.
    Jinak média veřejné služby plní mnohem víc funkcí, než jen informování při mimořádných událostech (jak píšete v druhém odstavci), i než zpravodajství (jak píšete v prvním odstavci). Ale to tak nějak patří ke koloritu, že kritici médií veřejné služby řeší jen zpravodajství, které je významnou ale ani zdaleka jedinou rolí médií veřejné služby; a u zpravodajství pak obvykle řeší, že když neodpovídá jejich názorům, není objektivní (ačkoli analýzy zpravodajství tvrdí opak).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).