Hlavní navigace

Názor k článku Televizní vysílání bude personalizované. A reportéry budeme my sami od xsc2 - Plácáte teoretická liberálněekonomická "moudra" jak z 90. let,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2018 14:58

    xsc2 (neregistrovaný)

    Plácáte teoretická liberálněekonomická "moudra" jak z 90. let, přitom dnešní realita vás usvědčuje z toho, že to byl stejný idealismus jak Marxův kapitál a že to tak reálně nefunguje. Máme tu dost komerčních stanic. Reklama sice není povolená přímo ve zprávách ale nic nebrání stanici rozdělit je na bloky a reklamu cpát tam, což ostatně dávno dělají. Přesto zde žádná komerčka neprovozuje slušné zpravodajství a i ty, co se dřív aspoň pokoušely, se politiky a investigativní novinařiny zbavily. Zbyl jen bulvár, protože to nic nestojí a pak už jen za cizí prachy placená propaganda na TV Barrandov. Takže takhle funguje ta konkurence. Ono totiž výsledkem trhu není obsloužit co nejvíc zákazníků (natož kvalitně), ale maximalizovat vlastní zisk.
    ČT není služba provozovaná státem. A i tak neplatí ta Klausovská nesmyslnost, že stát provozuje všechno hůř, jak se můžeme denně přesvědčit třeba na zpackaně zprivatizované distribuci vody... Některé věci soukromník prostě dělat nebude, jedině že by na ně dostával dotaci. Což je horší a mnohem víc prolezlé korupcí, než když si to stát dělá sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).