Hlavní navigace

Názor k článku Televizní vysílání bude personalizované. A reportéry budeme my sami od A.S. Pergill - Váš problém je, že nechápete organizaci presidentských voleb...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2018 7:28

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Váš problém je, že nechápete organizaci presidentských voleb v USA. Trumpovi stačilo vítězství ve státech, které měly dostatečný počet presidentských volitelů, a měl vítězství v kapse. A v podstatě už vítězství v tradičně pro demokratickou stranu hlasujících státech přiblížilo Trumpa ke konečnému vítězství.
    Komentátoři ČT "prorokovali" vítězství Clintonové ještě v době, kdy měl Trump již potřebnou většinu v kapse (Clintonové dokonce nepomohlo ani podplácení členů sboru volitelů, aby hlasovali v rozporu s mandátem od voličů).

    Existovala a existuje řada demokratických států, kde "veřejnoprávná" média nemají. Tudíž jejich přítomnost nebo absence nemá k demokracii žádný zásadní vztah

    K těm vašim bodům:
    • Takže nepřímou závislost na ekonomickém sektoru považujete za větší problém, než přímou závislost na státu, který "veřejnoprávné" peníze přiděluje?
    • Tyhle všechny věci, co jmenujete, pamatuji z vysílání komunistické ČT
    • 40, 60 let staré a starší zpravodajské záznamy byly natočeny za totalitních režimů za účelem jejich propagandy

    Jinými slovy (2. a 3. bod) považujete "veřejnoprávní média" za jakýsi prostředek návratu (alespoň virtuálního) do totalitních časů.
    Takže se nedivte, že o něco takového spousta lidí nemá zájem (a nemá ani zájem to financovat).

    Další věcí je, že pokud stát potřebuje záznam nějaké akce či události, tak nechť na to vypíše grantovou soutěž, které by se mohla účastnit veškerá média. Tím by se IMHO zabránilo totální degeneraci, kterou vidíme ve "veřejnoprávních" médiích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).