Hlavní navigace

Názor k článku Televizor Philips 32PFL5405H: výborná čeština, kvalitní obraz a spousta dalšího od Pamětník - Já ale přece netvrdím, že jednou nebudete mít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2010 8:15

    Pamětník
    Já ale přece netvrdím, že jednou nebudete mít pravdu. Jen mi připadá poněkud sobecké radit druhým, že mají řešit, někdy i akutní potřebu pořízení nového TV, až "někdy". Máte asi pravdu i v tom, že nové modely Sony pro UK již mají standardně DVB-T2 tuner. Ale až nyní a právě jen pro UK. Když v UK DVB-T2 začínalo, nebyl tam prakticky na trhu jediný TV s příslušným tunerem. S velkou slávou byly v nabídce asi 2 STB. A to se nejednalo o časově nedefinovaný experiment nějakých ČRa, ale o regulerní vysílání v určité oblasti.

    Pokud uvěříme slibům výrobců TV o minimální životnosti jejich zobrazovačů, což je asi klíčový komponent, vždy těch 60 až 100 tisíc provozních hodin bohatě přežije morální věk TV. Jaká ale bude cena prvních modelů s DVB-T2 na našem trhu, to asi ještě neví nikdo a z principu bývají nové modely vždy dražší, než ty "zastaralé".

    Opět vidím rozdíl mezi současnou katalogovou nabídkou jednoho z nejdražších značkových výrobců - Sony a převažující nabídkou a poptávkou trhu v Česku jen v kategorii HD Ready. Mají se tedy současní kupující nových TV obracet na trh se Sony v UK, s kdovíjakou možností lokalizace, nebo mají ještě relativně dlouho čekat na nabídku u nás a ještě k tomu v přijatelných cenových kategoriích?

    Na to si bude muset umět najít odpověď každý s potenciálních kupujících u nás, Vaše rady jsou sice pochopitelné, ale většině jejich rozhodnutí neulehčí. A to mi tady především jde. Že se nejedná jen o něčí plány, nejisté předpoklady, nebo jen o něčí prosté chtění.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).