Hlavní navigace

Televizory OLED: co byste o nich měli vědět, jakou mají životnost a jaké si můžete pořídit

10. 9. 2017
Doba čtení: 17 minut

Sdílet

 Autor: LG
UVNITŘ CENY A PARAMETRY VŠECH OLED – Tato technologie představuje současnou špičku a LCD na ni nemá a nikdy mít nemůže. V tabulce pak pro vás máme přes 30 modelů z českého trhu. Od 33 990 Kč.

Poznámka: Tabulku s cenami a základními parametry všech televizorů OLED na českém trhu (nejspíše i na slovenském) najdete na konci článku.

Technologie nevyžadující podsvícení. Obrazové body svítící vlastním světlem. Ultrarychlá reakce na švenky kamery či pohyb atd. atd. OLED má všechno to, co nemají tekuté krystaly (LCD), a jistý náskok má i před plazmou. Při nižší spotřebě, která v konečném důsledku plazmy zlikvidovala.

Škoda, přeškoda!

Firmy vyrábějící televizory s obrazovkami s technologií LCD se sice dnes snaží, jak mohou, zejména Samsung a jeho jinak výborné QLED, na OLED ale nikdy nedosáhnou. Není to nic osobního ani pejorativního. Je to prostě fakt, protože to neumožňuje sama technologie. Ani přes všechna extra vylepšení, která jsou u Samsungu až pozoruhodná.

Do OLED navíc nyní začínají jít i menší výrobci anebo naprosto neznámí a bylo to vidět i na berlínském veletrhu IFA 2017. U nás se prodával čínský Skyworth, který však nyní už není vidět. V každém případě se jich ale v nejbližších letech dočkáme podstatně více. OLED je budoucnost a nic nadějnějšího zatím nikde není. Plazmy jsou nejspíše definitivně pryč, pozoruhodný SED (Surface-conduction Electron-emitter Display, upravená technologie CRT), kterou začal vyvíjet Canon v roce 1986, se nikdy nedotáhla do konce, nebo se prostě do finální masové výroby dotáhnout nedala. Co přinese budoucnost, nevíme, ale pokud chcete to nejlepší, co mohou současné zobrazovací technologie nabídnout, jinou možnost než OLED nemáte.

Pokud ovšem vůbec chcete nějaký televizor.

Jak bylo řečeno, tabulku s parametry nejspíše všech televizorů OLED nabízených na českém (potažmo slovenském) trhu najdete na konci článku. Pokud narazíte na nějaký, který v ní není, autor bude rád, pokud mu dáte vědět.

Nejlevnější OLED na českém trhu se jmenuje LG 55EG9A7V, má rozlišení Full HD a přijde na 49 990 Kč. Bavíme se samozřejmě o modelové kolekci 2017, nikoli o výprodejových modelech.
Autor: LG

Nejlevnější OLED na českém trhu se jmenuje LG 55EG9A7V, má rozlišení Full HD a přijde na 49 990 Kč. Bavíme se samozřejmě o modelové kolekci 2017, nikoli o výprodejových modelech.

Princip jedné buňky, obrazového bodu (pixelu), zobrazovače OLED se třemi sub-pixely R, G, B. Současné zobrazovače (od roku 2016) mají ještě přidaný bod W (bílý) díky čemuž vykazují prodlouženou životnost.
Autor: archiv

Princip jedné buňky, obrazového bodu (pixelu), zobrazovače OLED se třemi sub-pixely R, G, B. Současné zobrazovače (od roku 2016) mají ještě přidaný bod W (bílý), díky čemuž vykazují prodlouženou životnost.

Jaký je princip obrazovek OLED a jakou dnes mají u televizorů životnost

V článku zveřejněném na DigiZone.cz v roce 2012 se prof. Ing. Václav Říčný, CSc podíval na principy a výhody technologie OLED a také na více než půl století vývoje (obrázek výše pochází právě z tohoto článku).

Stručně vzato říká – citujeme – následující: Základní princip zobrazovačů OLED – tedy řízená elektroluminiscence v organických materiálech – je poměrně jednoduchý. Nicméně technologie zobrazovačů OLED (řízených matic OLED) je již poměrně složitá. Navíc těchto systémů vzniklo během vývoje, v rámci přirozené snahy o zlepšování parametrů, celá řada a jejich vývoj vlastně neustále trvá. Pokusím se proto alespoň zjednodušeně objasnit základní principy zobrazovačů OLED. Při tom se nemohu vyhnout řadě zjednodušení, za něž se předem omlouvám. Detailní výklad by se zcela vymykal rozsahu tohoto článku.

A výsledek, který profesor Říčný vyvodil? Závěr bude jen velmi stručný. Pokud čtenář vydržel až do tohoto místa, jistě pochopil, že zobrazovačům OLED patří budoucnost. Jejich vynikající parametry je předurčují pro velmi kvalitní zobrazování v televizních přijímačích i počítačích, a to i pro větší úhlopříčky (jednoduché OLED zobrazovače pro malé terminály jsou již běžné). Předpokládám, že během příštích let se i na našem trhu objeví ve větším množství OLED televizory různých výrobců – nejdříve a velmi pravděpodobně jen na časově omezené období, ve vyšší cenové kategorii. To však již dobře známe z historie plazmových zobrazovačů, Full LED či LCD zobrazovačů apod. Bude však nezbytné, aby výrobci vyjasnili jediný, dle mého soudu však kritický, parametr, a tím je předpokládaná životnost OLED televizorů.

Kompletní a podrobné vysvětlení technologie najdete právě v tomto článku Co to je OLED a čím se televizory s touto technologií liší od LCD a plazmy? (30. 1. 2012)

Povšimněte si ještě, s výjimkou zřejmě dobového označení „Full LED“, úplného závěru: Bude však nezbytné, aby výrobci vyjasnili jediný, dle mého soudu však kritický, parametr, a tím je předpokládaná životnost OLED televizorů.

S tím se dá nejen souhlasit, ale to se dá i podepsat, a to i dnes.

Životnost, tedy tu oficiální, jsme vlastně až donedávna nevěděli. U páté generace obrazovek OLED od LG (dnes jediný výrobce, i když se snaží i další), které se zabudovávají do televizorů od roku 2016 včetně, se mluví o „30 000 hodinách (8 hodin denně = 10 let)“.

Energetický štítek EU však pracuje s parametrem zapnutého televizoru 4 hodiny denně. Pokud bychom tedy 30 000 hodin převedli na tento údaj, který je zároveň u nás – co do průměru – pravděpodobnější (a odpovídá místním průzkumům), dostali bychom se na 20,5 roku.

A to je číslo, které už opravdu stojí za to.

OLED: situace na českém trhu (slovenský na tom bude nejspíše podobně)

Začalo to už minulý rok, ale letos tato technologie jednoznačně nabrala obrátky. Poprvé je nabídka OLED TV natolik široká, že už stojí za to si jich všimnout, pokud hledáte nějaký drahý televizor. Když tedy bereme, že drahý je zhruba nad 40 000, 50 000 Kč, a nedíváme se na to kukátkem LCD. Ostatně těsně před koncem éry CRT, tedy klasiky, se televizor s plně digitálním zpracováním dal koupit i za více než 50 000 Kč. Nebo také za 80 000 Kč…

V roce 2017 se tedy poprvé dá nabídka televizorů s obrazovkami s technologií OLED konečně označit za širokou, a to jak co do úhlopříček, tak co do počtu výrobců a rozpětí cen. Podívejme se na český trh tedy z tohoto úhlu pohledu podrobněji. V tabulce na konci článku pak najdete základní parametry nejspíše všech televizorů s obrazovkami OLED na českém trhu. Situace na slovenském trhu bude podobná, nejspíše stejná.

Úhlopříčky: pokud se bavíme pouze o obrazovkách pro televizory, začínáme v současnosti na 55" (140 cm) a končíme – v rámci masového prodeje, nikoli prototypů a experimentů – na 77 palcích, tedy 196 cm. Alespoň na našem trhu, protože o ten nám jde (situace v USA se ale neliší – viz níže). Možná se ale, vzhledem k současnému usazování celé technologie a jejímu zlevňování, časem dostaneme i níže k jednomu metru. OLED by to rozhodně slušelo. To bychom se ale museli bavit o ceně rozhodně pod nějakých 20, 25 000 Kč za rozlišení 4K.

Výrobci: Dnes se dá říci, že se OLED brání pouze Samsung, a to přitom v roce 2011 (podle svých vlastních slov) produkoval více než 90 % vyráběných OLED panelů na světě. Jdou sice nějaké zvěsti o tom, že by příští rok v nabídce už tuto zobrazovací technologií mít měl, ale zatím vše úporně dementuje. Největším výrobcem je jednoznačně LG, překvapivě následované německým Loewe, který právě uvedl další řadu televizorů s tímto principem (má jich pět, i když tři jsou kombinovány s LCD). Mezi nejaktivnější výrobce patří ale také – abecedně vzato – Panasonic, Sony a TP Vision (značka Philips). Na letošním berlínském veletrhu IFA 2017 jsme se však dočkali dalších výrobců, včetně čínských, kteří se ale také pokoušejí vyrábět vlastní panely.

Cenové relace: Pokud se chceme podívat na televizory s obrazovkami OLED z tohoto úhlu pohledu, musíme si nejprve říci, o cenách jakých výrobků budeme hovořit. O těch nových z kolekce 2017, nebo těch doprodejových z roku 2016, nebo dokonce 2015? Pokud si zvolíme kritérium kompletní, vidíme z tabulky, že nejlevnější OLED se dá dnes pořídit něco nad 30 000 Kč (LG 55EG910V). Na druhé straně jdeme ke 450 000 tisícům, ale stále se bavíme o těch běžně prodávaných přístrojích na našem trhu v úhlopříčkách do 77", tedy 196 cm. Tohle je zatím pro Česko, potažmo pro Evropu běžně nabízené maximum. Pokud se ale podíváte na webové stránky LG USA, uvidíte, že se situace neliší ani zde.

Cenová tendence je jednoznačná, pokles jede ve velkém stylu

Podívejme se na cenový vývoj očima kolekce 2017/18, tedy nezkresleně výprodejovými kousky. Jednoznačně nejlevnějším nově uvedeným televizorem s obrazovkou OLED je LG 55EG9A7V za 49 990 Kč se 140 cm (55") úhlopříčky a rozlišením Full HD (1920 × 1080 bodů). Letos je také jediným přístrojem s obrazovkou OLED v tomto rozlišení, a to u všech výrobců. Všechny ostatní, které byly zatím uvedeny, jsou už v rozlišení Ultra HD, přesněji řečeno 4K. Uvidíme ale, čeho se dočkáme po skončení veletrhu IFA 2017, resp. jeho vyhodnocení. Je docela dobře možné, že ne všichni výrobci půjdou cestou 4K jako LG. Ale protože je LG momentálně jediný produkčně schopný výrobce obrazovek…

Jak si můžete přečíst v recenzi, LG 55EG9A7V chybí především HDR a podpora lepšího Wi-Fi (pouze „n“, 2,4 GHz). Operační systém WebOS 2.2 také nepatří k nejsvižnějším, ale v testu televizoru můžete vidět, že použitelný rozhodně je.

Pokud se podíváme na 4K OLED, tady je situace zcela jiná. Zástupců je tu podstatně více, operační systém LG v poslední verzi je výrazně rychlejší a výbava je samozřejmě par excellence.

Prvním televizorem z kolekce 2017 vybaveným obrazovkou OLED a startovní cenou pod 100 000 Kč byl Philips 55POS901F společnosti TP Vision. OLED nad touto hranicí je více než dost, vlastně naprostá většina. Pod 100 000 Kč se už ale nachází vícero modelů a započal tak zřetelný cenový pokles, který se ovšem dotýká i těch nejvyšších kategorií a úhlopříček do 65", tedy 165 cm. V kategorii do 100 000 ovšem z kolekce 2017 najdeme pouze přístroje ve velikosti 55", 140 cm.

Své zástupce v cenově momentálně nejnižší cenové kategorii OLED tu tak má jak LG, tak Loewe, Panasonic, Sony i TP Vision (Philips). Takže vlastně už všichni.

Jak se na technologii obrazovek OLED tváří čtenáři DigiZone.cz?

Podívejme se na několik anket z posledních pěti let týkajících se ceny, kterou byste byli ochotni zaplatit za televizor OLED. Nejprve se ale podívejme na vaše názory týkající se toho, zda v tuto technologii věříte a zda si myslíte, že už dozrála.

Na otázku „Myslíte si, že už technologie OLED uzrála?“ jsme se vás ptali v lednu 2017. Ankety se zúčastnilo 256 lidí a zajímavé bylo, že názor Ano a Ne se rozdělil naprosto rovnoměrně mezi zhruba sto a sto čtenářů. Zbytek technologie OLED nezajímá nebo se nemohlo rozhodnout.

Na otázku „Věříte v technologii OLED?“ jsme se ptali v polovině tohoto roku a tady už byl výsledek jednoznačnější. Více než tři čtvrtiny z vás řeklo, že OLED věří.

A kolik byste za televizor OLED zaplatili? Podívejme se na čtyři ankety v průběhu pěti let. A i když se skoro každá týká jiné úhlopříčky, a tudíž se mezi sebou nedají porovnávat, svou hodnotu mají. Výsledky vidíte ve fotogalerii výše.

Ankety čtenářů

1. Kolik peněz byste byli ochotni zaplatit za televizor OLED s úhlopříčkou do jednoho metru? (29. 1. 2012)
2. Od jaké ceny by pro vás byl přijatelný 127centimetrový OLED televizor? (16. 12. 2015)
3. Kdy začnete uvažovat o nákupu OLED TV? Až cena za 4K s úhlopříčkou 140 cm bude pod… (6. 10. 2016)
4. Jaká je pro vás přijatelná cena za 4K TV OLED o úhlopříčce 140 cm (2. 7. 2017)

Co dodat…

Z odpovědí, které najdete v podobě grafů ve fotogalerii, je vidět, že drtivá většina čtenářů DigiZone.cz je ochotna ze televizor s technologií OLED zaplatit méně než 50 000, resp. méně než 30 000 Kč a že právě v tomto okamžiku se pro ně tato technologie stává zajímavou a jsou ochotni ji nechat vstoupit do svého života.

Vzhledem k tomu, že fakta a mýty kolem nízké životnosti obrazovek OLED stále fungují, je to obdivuhodné. Plazmové ani LCD obrazovky tento problém neměly, a přesto jsou ty první pryč, i přes nespornou obrazovou kvalitu, a ty druhé dominují, i když technologie je za zenitem a poslední injekci jí paradoxně dodala… nanotechnologie.

Obrazovky OLED mají tedy momentálně tu nejlepší pozici, jakou si mohou přát, a cesta k úspěchu je otevřená. Je jasné, že nepřinesou úsporu energie, nebo nijak velkou, ale dovolují navrhnout několikamilimetrové obrazovky, ke kterým se dá – externě – připojit box s tunery, rozhraními a většinou elektroniky. Bohužel neexistuje bezdrátová technologie, která by mezi těmito dvěma částmi televizoru kvalitně přenesla potřebná data. A i kdyby existovala, stejně by se obrazovka musela nějak napájet. Vše se tak v nejbližší budoucnosti bude ještě točit kolem koncepce televizorů s obrazovkami OLED, protože tady se poslední slovo neřeklo. Současný trend velice tenké obrazovky, která se pomalu chvěje ve větru, doplněné ve spodní části o „hrb“ se vším potřebným, rozhodně není ideální.

Čekají nás zajímavé časy, nehledě na to, že druhý největší hráč, německé Loewe, nasadil agresivní cenovou politiku, ale při udržení excelentní úrovně zpracování a výbavy dalece přesahující veškerou běžnou konkurenci.

UX DAy - tip 2

Čekají nás zajímavé časy.

Přehled televizorů s obrazovkami OLED na českém trhu (k 31. 8. 2017)

Tabulka s cenami a základními parametry televizorů OLED. Pro vyšší přehled a lepší cenovou orientaci je do ní zařazena i položka týkající se roku výroby televizoru.

  cena model úhlopříčka obrazovka tuner a zvuk podporované standardy HDR rozměry; hmotnost poznámka
LG 55EG9A7V 49 990 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, Full HD (1920 × 1080 bodů) DVB-T/C/S a DVB-T2/S2; 20 W, systém 2.0 ne 1129 × 759 × 225 (49) mm; 20 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 2.2
LG 55EG910V 33 990 Kč 2015 140 cm (55"); 16:9 OLED, prohnutá; Full HD (1920 × 1080 bodů) DVB-T/C/S/S2/T2; 20 W, systém 2.0 ne 1225 × 760 × 208 (49) mm; 15 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 2.0; 3D
LG OLED55B6J 60 990 Kč 2016 140 cm (55"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 4.0 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 229 × 759 × 225 (49) mm; 18,6 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.0, zvuk Harman-Kardon
LG OLED55B7 79 990 Kč 2017 140 cm (55"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/S, DVB-T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 229 × 764 × 254 (49) mm; 18,6 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.5
LG OLED65B7 119 990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/S, DVB-T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 229 × 764 × 254 (49) mm; 18,6 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.5; testována verze 55"
LG OLED55C7V 79 990 Kč 2017 140 cm (55"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1230 × 750 × 217 (47) mm; 19,2 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.5
LG OLED65C7V 119 990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1453 × 873 × 217 (47) mm; 24,7 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.5
LG OLED65E6V 99 990 Kč 2016 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 461 × 893 × 200 (60) mm ; 24,8 kg OLED (žádné podsvícení); WebOS 3.0; 3D; ke koupi i 140 cm (55")
LG OLED55E7 109 990 Kč 2017 140 cm (55"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1237 × 767 × 175 (57) mm; 18,5 kg WebOS 3.5; řada LG Signature, koncept „obraz na skle“; kodek VP9
LG OLED65E7 149 990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1461 × 904 × 195 (62) mm; 23,1 kg WebOS 3.5; řada LG Signature, koncept „obraz na skle“; kodek VP9
LG 65EF9509 98 990 Kč 2015 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 20 W, systém 2.0 HDR10 1450 × 883 × 236 (50) mm; 24,5 kg OLED (žádné podsvícení); 3D; WebOS 2.0; zvuk od Harman-Kardon, dodatečná podpora HLG zatím nejasná
LG 65EG960V 84 990 Kč 2015 165 cm (65"), 16:9 OLED, prohnutá, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 20 W, systém 2.0 ne 1447 × 884 × 237 (50) mm; 25,1 kg OLED (žádné podsvícení); 3D; WebOS 2.0; zvuk od Harman-Kardon
LG OLED65G6V 219 990 Kč 2016 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 461 × 883 × 243 (68) mm; 31,7 kg OLED (žádné podsvícení); prodej prakticky mimo běžnou prodejní síť; 3D; WebOS 3.0; zvuk od Harman-Kardon
LG OLED77G6V 439 990 Kč 2016 196 cm (77"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1735 × 1054 × 318 (83) mm; 52 kg OLED (žádné podsvícení); prodej prakticky mimo běžnou prodejní síť; 3D; WebOS 3.0; zvuk od Harman-Kardon
LG OLED65G7V 189 990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/S2/T2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1461 × 883 × 243 (68) mm; 31,7 kg WebOS 3.5; řada LG Signature, koncept „obraz na skle“; kodek VP9
LG OLED77G7V 449 000 Kč 2017 196 cm (77"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/S2/T2; 80 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1734 × 1056 × 317 (83) mm; neudáno WebOS 3.5; řada LG Signature, koncept „obraz na skle“; kodek VP9
LG OLED65W7V 219 990 Kč 2017 164 cm (64,5"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 450 × 825 × 4 mm; 7,6 kg (vše jen pro obrazovku) OLED (žádné podsvícení); 3D; WebOS 3.5; jedna mechanika pro přístupové karty; magnetický držák
LG OLED77W7V zatím neudána 2017 196 cm (77"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 60 W, systém 4.2 HDR10, HLG, Dolby Vision zatím neudáno OLED (žádné podsvícení); 3D; WebOS 3.5; jedna mechanika pro přístupové karty; magnetický držák
Loewe Bild 4.55 86 000 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S, DVB-T2/S2; 40 W, systém 2.0 HDR10, HLG, Dolby Vision neudáno OLED (žádné podsvícení); NetRange, systém 2.0, ale integrovaný receiver 5.1; internetová rádia
Loewe Bild 5.55 OLED Set 114 000 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S, DVB-T2/S2; 80 W, systém 2.0 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 230 × 794 × 300 (56) mm; 20,4 kg OLED (žádné podsvícení); NetRange, systém 2.0, ale integrovaný receiver 5.1; zabudovaný disk; verze s nižší výbavou (bez „set“) 99 000Kč; internetová rádia
Loewe Bild 5.65 OLED 99 000 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S, DVB-T2/S2; 80 W, systém 2.0 HDR10, HLG, Dolby Vision neudáno OLED (žádné podsvícení); NetRange, systém 2.0, ale integrovaný receiver 5.1; zabudovaný disk; internetová rádia
Loewe Bild 7.55 149 000 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/T2/S2; 120 W, systém 5.1 HDR10, HLG, Dolby Vision 1 230 × 741 × 95 (neudáno) mm; 22,6 kg OLED (žádné podsvícení); NetRange, zabudovaný disk, integrovaný receiver 5.1; internetová rádia
Loewe Bild 7.65 209 000 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/T2/S2; 120 W, systém 5.1 HDR10, HLG, Dolby Vision neudáno OLED (žádné podsvícení); NetRange, zabudovaný disk, integrovaný receiver 5.1; testována verze 55"; internetová rádia
Loewe Bild 9.55 225 000 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/T2/S2; 120 W, systém 5.1 HDR10, HLG, Dolby Vision neudáno OLED (žádné podsvícení); NetRange, zabudovaný disk, integrovaný receiver 5.1; internetová rádia
Loewe Bild 9.65 275 000 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/S/T2/S2; 120 W, systém 5.1 HDR10, HLG, Dolby Vision neudáno OLED (žádné podsvícení); NetRange, zabudovaný disk, integrovaný receiver 5.1; internetová rádia
Panasonic TX-55EZ950 89 990 Kč 2017 140 cm (55"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG 1230 × 766 × 275 (48) mm; 24,5 kg OLED (žádné podsvícení); certifikace THX; My Home Screen 2.0 (Firefox OS), 2× PCMCIA (CI)
Panasonic TX-65EZ950 149.990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 40 W, systém 2.2 HDR10, HLG 1453 × 899 × 275 (48) mm; 30 kg OLED (žádné podsvícení); certifikace THX; My Home Screen 2.0 (Firefox OS), 2× PCMCIA (CI)
Panasonic TX-65EZ1000 176.990 Kč 2017 165 cm (65"), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 80 W, systém 2.2 HDR10, HLG 1452 × 918 × 330 (42) mm; 27 kg OLED (žádné podsvícení); certifikace THX; My Home Screen 2.0 (Firefox OS), 2× PCMCIA (CI)
Panasonic TX-77EZ1000 zatím nestanovena 2017 196 cm (77"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/C/T2/S2; 80 W, systém 2.2 HDR10, HLG nezjištěno OLED (žádné podsvícení); certifikace THX; My Home Screen 2.0 (Firefox OS), 2× PCMCIA (CI)
Philips 55POS901F 79.990 Kč 2017 140 cm (55ʺ), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 30 W, systém 2.1 HDR10 1229× 818 × 233 (5) mm; 21,1 kg OLED (žádné podsvícení); Android TV; Ambilight, podpora HLG zatím není jasná
Philips 55POS9002 64 990 Kč 2017 140 cm (55ʺ), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) DVB-T/C/T2/S2; 30 W, systém 2.0 HDR10, HLG 1230 × 769 × 228 (48) mm; 17,2 kg OLED (žádné podsvícení); Android TV; Ambilight
Sony KD-55A1 97 200 Kč 2017 140 cm (55ʺ), 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/T2/C/S/S2; 50 W, systém nezjištěn HDR10, HLG, Dolby Vision 1228 × 710 × 339 (86) mm; 28,8 kg OLED (žádné podsvícení); Android TV; ke koupi bude i verze 196 cm (77"); zvuk vyzařuje obrazovka, subwoofer
Sony KD-65A1 149.990 Kč 2017 165 cm (65"); 16:9 OLED, 4K (3840 × 2160 bodů) 2× DVB-T/T2/C/S/S2; 5× 10 W, systém nezjištěn HDR10, HLG, Dolby Vision 1451 × 832 × 339 (86) mm; 36,2 kg OLED (žádné podsvícení); Android TV; ke koupi bude i verze 196 cm (77"); zvuk vyzařuje obrazovka, subwoofer

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).