Hlavní navigace

Názor k článku Téměř úplně (ne)omezený Eurotel Data Expres od xChaos - No nevím. Všichni lidé, nejen podnikatelé, dělají něco,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2004 12:58

    xChaos (neregistrovaný)
    No nevím. Všichni lidé, nejen podnikatelé, dělají něco, co je nejlepší pro ně. A podnikatel/firma, která na svoje zákazníky kašle, o ně dříve nebo později přijde. Nabídky kolem 150ti Kč můžou být velice slušné, pokud jsou s technickou podporu - a ten kus drátu bez technické podpory.

    Nevím, co je spravedlivýho na tom, když dostanu 1:30 pásma stejně jako někdo, kdo tahá jeden film na druhým. Ten přenese řádově 100x tolik dat než já. Já bych mohl chtít platit 100x míň - řádově koruny měsíčně - ale protože chápu, že jsou tam nějaké fixní náklady tak dejme tomu 10x míň, 4x míň... nějak tak. Třeba si chci stáhnout ne jeden film deně, ale jeden film týdně - protože třeba taky normálně chodím do kina, a to taky něco stojí, že jo...

    Nechápu co je na tom tak nepochopitelného. Já FUP nikomu necpu - jen tvrdím, že linky s FUP mohou koncového uživatele stát odhadem 2-10x méně než linky s FUP, a to v podstatě u jakéhokoliv média.

    Když mě dáte vybrat mezi telefonováním zadarmo, a stahováním filmů zadarmo (=za symbolický paušál), tak děkuji pěkně - ale já raději to telefonování. Za ušetřených několik tisíc Kč měsíčně budu radši chodit do pořádného kina, než abych se koukal na všechno v DivXu (snad s výjimkou pochybné holywoodské akční produkce :-).

    No, samozřejmě jsou věci jako ESFQ či WRR, které by teoreticky měly na sdíleném médiu řešit otázku koexistence se sosáky - ale v praxi jede ucpaná linka vždycky hůř.

    Daleko lepší je jasně a transparentně nastavit pravidla, než mlžit, a na "neomezeném internetu" pak různě shapovat vybrané porty.

    Já nevím, proč nikdo nechce vodu bez vodoměru za paušál, elektřinu bez elektroměru za paušál, plyn za paušál, apod. Proč bych měl platit za elektřinu tolik, jako někdo, kdo topí a větrá zároveň ? Děkuji pěkně - ale z takovéhle "komunity" já rozhodně budu chtít emigrovat...

    Skutečně nevím, proč bych měl dotovat připojení lidem, kteří přenášejí více dat, než já. I když uznávám, že objem přenesých dat a šířka pásma nejsou jediným parametrem spoje, tak stejně mezi těmi ostatní parametry a objemem přenesných dat existuje značná korelace - a to zvlášť u sdíleného média- a prakticky všichni jsme na nějakým způsobem sdíleném médiu.

    A v neposlení řadě taky peníze za přenesená data pak teoreticky mohou skončit u poskytovatelů obsahu, že ano... i když to už je pravděpodobnější že přístupová síť (a s ní viry, spam, reklama, apod.) bude zdarma - a platit se bude právě jen za zajímavý obsah...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).