Hlavní navigace

Názor k článku Tendence ke státnímu šmírování lidí na Internetu vzrůstají od Ladislav Zajicek - Prectete si v clanku uvedene odkazy na novozelandske...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2000 11:37

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Prectete si v clanku uvedene odkazy na novozelandske zdroje. Totez byste byval byl mohl pred rokem rikat o Britanii s jeji (kdysi) slovutnou demokracii. Pasivni utesovani se, kdyz se neco vali, ma tri faze. V prvni si lidi rikaji "ono se to urcite nestane, vzdyt je to nesmysl". Ve druhe "voni to fakt chtej udelat? v hospode jim dame co proto". Ve treti "nojo, no...co nadelas..." Presne tak to probehlo i v Britanii. Akorat si misto hospodskych frku z toho delali srandu na Internetu ve stylu "Big Brother". A pak to prislo a vsichni sklapli kufry.
    Novy Zeland je pozoruhodny svym odporem proti leccemu nekalemu. Ale do jiste miry je si blizky s Australii. Ta je taky svobodna, ale statni byrokraticka manipulace s lidmi je tam na hodne vysoke "urovni" (napr. danovy urad mj. sbira vsechny udaje o nakupech kreditnimi kartami a hlida, kdo za co utraci, zda to stymuje s danovymi priznanimi, ucetnictvim subjektu apod.). Nezalezi tolik na vnejsim zdani sobodne vule, jako na mire, v jake s sebou lidi nechaji orat statni byrokracii.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).