Hlavní navigace

Názor k článku Terestrický set-top-box je na ústupu ve prospěch satelitu od anonym - Opět to tu trošku zasmrádá válkou platforem DVB-T...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 10. 2009 6:48

    bez přezdívky
    Opět to tu trošku zasmrádá válkou platforem DVB-T vs DVB-S. :( Nejsem zastáncem ani jednoho, ani druhého, (ani třetího). Ať si každý vybere, co mu vyhovuje, vždy jsem ochoten pomoci.
    Z vlastní zkušenosti mohu říct, že já se naopak zaměřuji na instalaci DVB-T přijímačů v domácnostech. A to i u lidí, kteří třeba několik let vlastní satelitní komplet. S postupem času se v domácnostech obměňují televizory a lidé je chtějí naladit, nebo zapojit nový set-top-box, propojit vše s DVD, VCR, audio.... Sami lidé se mi svěřují, že od té doby co mají možnost příjmu DVB-T, tak satelitní přijímač pouští spíše jen v případech, kdy chtějí sledovat programovou nabídku, která je pouze na satelitu. Především pak sport, hudba, dětské programy... Pokud sledují večer TV stanice, které jsou terestrálně dostupné, satelitní přijímač prý ani nepouští.
    I přes dobu souběhu DTV s ATV v našem regionu, je v současné době trend spíše pořizování set-top-boxů již k druhým, třetím televizorům v domácnosti, popř. k VCR atp.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).