Hlavní navigace

Názor k článku Terestrický set-top-box je na ústupu ve prospěch satelitu od anonym - Tak jako to bylo v analogu, už to,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2009 13:55

    bez přezdívky
    Tak jako to bylo v analogu, už to, ale nebude nikdy. Terrestrický analog vypnou v ČR v roce 2012. A satelitní analog také vypnou 2012 http://www.digizone.cz/aktuality/vypnuti-analogu-ze-satelitu-astra-by-nemelo-byt/ Jediné místo, kde dál bude analog přežívat, jsou kabelové televize. A ty nejsou zcela všude a mnoho lidí nemá k žádné kabelové televizi, zcela žádný přístup.

    Ano. DVB-S je bezesporu pro koncového uživatele dražší. To je pravda. Ale získává tím tři věci:

    1) větší počet programů
    2) větší technickou kvalitu programů, pokud jí chce
    3) a svobodu vlastního rozhodnutí, pro toho, či onoho provozovatele, což je možnost k nezaplacení

    Netvrdil bych, ale že je to s DVB-T jednoduché. Spíše naopak. Uvedu modelový příklad. Koncový uživatel se rozhodne pro DVB-S a má balkón na jih. Zajde do první sat prodejny, přišroubuje parabolu na balkon, zapojí STB a vesele kouká.
    Zatím, co DVB-T signál mu přes stávající STA neprojde a na pokojovou anténu nic nechytí. Takže musí iniciovat schůzku Společenstva majitelů, tam úporně prosazovat rekonstrukci STA, což není jednoduché, protože polovina majitelů už má namontované vlastní paraboly pro DVB-S a další nemalá část používá IPTV a nikomu z nich se už nechce platit podíl, na drahé rekonstrukci STA, když oni už to nepotřebují atd. Takže není to jednoduché. To ne. Je to naopak komplikovanější. Ale ano, je to levnější. To je jediné, co to je. Jediná výhoda proti všem vypsaným výhodám DVB-S.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).