Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Test: akcelerují akcelerátory? od mirek - Není to košer, protože především "internetové časopisy a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2005 14:56

    mirek (neregistrovaný)
    Není to košer, protože především "internetové časopisy a noviny" žijí z reklamy. Čtenáři je zpřístupněn obsah a čtenář za to platí právě shlédnutím reklamy. Tohle normálně funguje u tištěných médií, kdy snad ani nikoho nenapadne chtít v trafice odlehčenou verzi časopisu či novin - verzi bez reklamy. A za tyhle média platíme. A ještě si nosíme domů fůru papíru, o který nestojíme.
    V absudním případě by to mohlo dopadnout tak, že internetový časopis s vysokou návštěvností může mít minimální objem zobrazené reklamy. Je otázka, zda by to dokázal přežít a je otázka, jestli je pro návštěvníky takového webu zajímavé, aby zanikl.
    Zdarma dnes již není nic. Ani čistý vzduch.
  • 2. 12. 2004 8:28

    Jan Šimek (neregistrovaný)
    Proč by to nebylo košér? Každý uživatel by měl mít přeci právo odmítnout něco, za co nechce platit nebo co ho obtěžuje, tak proč ne měřiče a další zbytečnosti, které jen otravují a zpomalují?
  • 1. 12. 2004 13:47

    Milan Vancura (neregistrovaný)
    Přesně - oproti jiným proxy má ohromnou výhodu, že se k němu uživatel dostane přímo z prohlížeče tím, že si klikne pravým tlačítkem na to, co ho štve - a nemusí být administrátor, přihlašovat se někam do jiného systému apod. A ten psychologický efekt! Štve mě to, kliknu pravým a "zabiju" to! To je přesně ono :-))

    Ad měřáky: to mám také zakázané. Stejně jako některé otravné javascripty. Občas to strašně zdržovalo nebo se původní stránka nenačetla vůbec kvůli timeoutu na měřácký gif (idot). Navíc když nekoukám na reklamu, tak proč se nechat započítat? :-)) Když se koukám z linksu, tak se taky nepodívám na reklamu ani na počítadlový gif.

    Zase když má člověk přístup k serveru na páteři, tak mi kamarád ukázal, že privoxy je velmi účinná zbraň. Ale nahrazuje všechny zakázané objekty průhledným gifem roztaženým na velikost původní reklamy. Pak si můžeš zakázat ten gif Adblockem a povolit ho jenom když se stránka bez reklamy graficky rozsype. Moc pěkné: efektní i efektivní.
  • 1. 12. 2004 11:14

    Radek (neregistrovaný)
    Rozhodně souhlas. AdBlock je výborný tím "AdBlock-able elements", kdy člověk kouká, co je tam věcí. Vím, že to není moc košer, ale zablokoval jsem i měřáky (NetDot, Monitor atd.) - čekat na to, až se to načte, se mi opravdu nechtělo, navíc hodně času stojí navázání spojení s jiným serverem.
  • 1. 12. 2004 10:20

    Milan Vancura (neregistrovaný)
    Ja akceleratory nepouzivam, protoze rad koukam na puvodni obrazky a ne na zmrseniny. Ale rychlost potrebuji take (jedu pres GPRS), tak jsem hledal a nasel. Kombinace Mozilla Firefox + rozsireni Adblock.

    Teprve po nakonfigurovani Adblock-u jsem (s hruzou!) zjistil, kolik procent obsahu je balast, reklamy apod. - proste spina :-) A kolik to zere i CPU! Z prace (P4 1.7GHz) jsem byl zvykly pustit si deset a vice TABu ve Firefoxu. Kdyz jsem to zkusil doma bez Adblocku, byl pocitac okamzite tuhy. Tolik flashu, zbytecnych javascriptu, animovanych obrazku - to proste nemel procesor sanci ustihat a konexe k internetu byla take uplne tuha. Bez reklam a balastu (mate sami moznost si v Adblocku interaktivne urcovat, co se vypne) to jelo vsechno v pohode a i na mnohem slabsim stroji (Pentium 600MHz) si zvladam stahovat a cist stejny pocet stranek naraz jako v praci...

    Kde jsou doby, kdy se za strojovy cas platilo? To by dnesni marketaci byly bez vyplaty a s milionovymi dluhy! :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).