Hlavní navigace

Názor k článku Test: Odpovídá státní správa na emaily? od monduha - Délka dovolené: ano, státní zaměstnanci mají o týden...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2004 13:53

    monduha (neregistrovaný)
    Délka dovolené: ano, státní zaměstnanci mají o týden víc dovolené, což podle mne není až taková výhoda. Tu dovolenou jsou nuceni si vybrat během roku, proplacení dovolené z jakéhosi mně neznámého důvodu nepřichází v úvahu. Co se mě týče, já se o delší dovolenou neprosila, ale prosím, možná je to ohromná výhoda.
    Co se týče obědů, nevím, co máte na mysli. Na oběd mi úřad přidává 40,-- Kč, zbytek doplácím, což je myslím úplně stejné nebo spíš horší, jako kdekoliv jinde, kde ovšem zaměstnanci ve většině případů dostávají stravenky, za které si mohou koupit jídlo, na které mají chuť. Já jsem nucena chodit do závodní jídelny, kde jsou na výběr 4 jídla a to si ještě jídlo musím označit den dopředu (tedy nejsem samozřejmě nucena, ale pokud chci využít příspěvek na oběd, nemám jinou možnost). Pokud druhý den na oběd z nějakého důvodu nejdu, oběd propadne. V okolí našeho úřadu je spousta hospod, kde nabízejí menu za 59,--, což by mně za předpokladu, že bych dostala stravenky, vyšlo mnohem levněji než chodit do pochybné jídelny, kterou vybral úřad. Takže kde je ta výhoda za velmi levné obědy?
    Podniková dovolená.. žijete v komunismu?
    Krátká a pevná pracovní doba. Pracovní doba je ze zákona 8 hodin, přičemž po 4 hodinách jsem nucena udělat přestávku, která se ovšem do pracovní doby nezapočítává, tudíž je to opět klasická 8,5hodinová pracovní doba. S tím, že na většině úřadů jsou "píchačky", tedy není možné v pracovní době odcházet ven, jak si mnozí myslí. Pokud je nutnost, a věřte mi, že ta nutnost bývá, být v práci déle, myslíte, že vám někdo přesčas zaplatí? haha.
    Jaké jiné další výhody tedy máte na mysli? Přídavky z FKSP na lístky do divadla? Kolikrát ročně chodíte do divadla?
    A co se týče vaší "dobré" rady jít pracovat jinam. Jistě, můžu jít pracovat jinam, ale nevím, proč bych to dělala. Ta práce mě baví, jen mi lezou na nervy lidi, kteří si myslí, že státní úředníci se flákají a berou za to spoustu peněz. Nestěžuji si, jen se snažím vyvrátit všeobecně zažitý podivný názor lidí, kteří vidí zvenku něco, co ve skutečnosti není pravda. Já naopak doporučuji vám, pojďte si to zkusit vy, ať víte, jaká je tu flákárna a nuda a jaké skvělé výhody zaměstnanci - v mém případě Ministerstva financí -, mají.
    Ostatně, mám dojem, že jsme dostali poněkud daleko od tématu článku, takže pokud to chcete dál rozebírat, napište mi mail na monduha@seznam.cz, ráda s vámi "pokecám".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).