Hlavní navigace

Názor k článku Tragédie alternativního klienta od anonym - Ale ja se ptal na to, proc bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2008 13:24

    bez přezdívky
    Ale ja se ptal na to, proc bych mel opustit proprietární uzavřene protokoly ve prospěch otevřeného řešení.

    A ty po me chce nevyhody. Jak to mam vedet nevyhody, kdyz nevidim vyhody v prechodu na otevrene reseni? To je diskuse slepeho s nemym.

    Ale dobre, jednu nevyhodu tu mam. OS ma casto jednu velkou nevyhodu - nikdo dane reseni nepouziva. Obvykly postup je totiz tento. Objevi se komercni UZAVRENY produkt. Je uspesny. Po nejake dobe si toho vsimnou fanatici OS a vytvori vlastni obdobu, ovsem s otevrenym kodem. A nyni zacina vymyvani mozku a vnucovani predstavy, ze uzavreny kod je ZLO.

    Pochop prosim, ze ja nepotrebuji otevrene reseni pro spojeni s kontakty na ICQ. Mam ofiko klienta a naprosto mi vyhovuje. Vsechny kontakty mam na nem. Proc mam tedy prechazet na jinou sit, kde nebudu mit ani jeden kontakt, nebo proc mam predchazet na jineho klienta, ktery nahodou umi pracovat s ICQ? To je opravdu stupidni napad.

    Predstav si, ze v mobilu mam origos AKU, ktery funguje atd. A ted nekdo za tebou prijde, a zacne ti nutit vymenu AKU za jiny, ktery vubec nelze do tveho mobilu pouzit (coz toho cloveka nezajima / analogie k uplne jine siti), nebo ti nabidne univerzalni AKU pro X mobilu, ktery lze pouzit i ve tvem mobilu, ale s tim, ze obcas blbne nabijeni z originalni nabijecky (analogie k neofiko klientovi). Co bys udelal s takovou nabidkou? Vymenil bys svuj proprietalni akumualtor za tento univerzalni s tim, ze obcas budes mit problem to nabit? Ja bych takoveho clovek poslal do prdele. Stejne jako tam posilam open source alternativni klienty pro ICQ.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).