Hlavní navigace

Názor k článku Trhem proti spamu! od Michal Krsek - Hezke ... Zatimco dnes bylo pro prenos posty...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2004 19:15

    Michal Krsek (neregistrovaný)
    Hezke ... Zatimco dnes bylo pro prenos posty potreba, aby fungoval postovni server A, u Vas bude potreba, aby fungovaly tri, ctyri nezavisle systemy, pricemz funkcnost takove veci bude skutecne diskutabilni.

    Ani (C) ani (David) nebudou motivovani k tomu, aby jejich systemy byly skutecne on-line (protoze pro ne bude zajimave drzeni castech na uctech). Pokud se navic podivame na takovy system, pochybuji o jeho robustnosti. Aby byl univerzalne dostupny (komunikovat chceme se vsemi), musime mit jednu autoritu.

    Uspesnym napadenim takove autority dojde k nemoznosti posilat postu v celem Internetu. A priznejme si, zdroje na napadeni takove autority tu jsou (napriklad nejaky DDoS utok vedeny z klientskych pocitacu).

    Nemyslim, ze by bylo vhodne do prostredi Internetu zanaset podobne centralizovane prvky. Nemyslim take, ze by se nejakemu sofistikovanejsimu systemu podarilo udrzet takovou miru distribuovanosti, jakou ma dnes DNS (a to se na te distribuovanosti nadale pracuje - viz anycastova zrcadla root DNS serveru).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).