Hlavní navigace

Názor k článku Trik ministerstva průmyslu: na obranu Novákové používá záznam, který se nevysílal od Martin - Myslím, že to je jednoduché - operátoři nemají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 2. 2019 8:35

    Martin

    Myslím, že to je jednoduché - operátoři nemají zájem na levných datech (bůhví proč, ale evidentně nemají) a státu je to tak nějak jedno. Ministři a vrcholoví politici retailové ceny neplatí, nejspíš neplatí vůbec (a pravděpodobně i jejich blízcí mají nějakou formu slevy, jako u firem a zaměstnaneckých tarifů pro rodiny) a celé jim to je tak nějak jedno.

    (On je to vůbec docela důležitý rys politiky v Česku. Hopla, nejen politiky.)

    Jeden aspekt v té diskuzi nezazněl, zatím. Proč mají operátorům jejich síť platit hlavní retailoví zákazníci? Firmy používají data daleko více a mají i mnohem větší nároky, nicméně platí až desetinové částky proti retailu. Mně třeba čerta starého záleží na latenci (u mobilu), především používám web a IM a aktualizace OS atd., nic realtimového. Mám menší nároky a násobně vyšší cenu.

    A další drobnost, virtuálové. Od síťových operátorů mají tak osekané velkoobchodní nabídky, že také nejsou schopni nabídnout nic lepšího.

    IMO jsme všichni obětí nenažranosti a hlouposti managementů O2, T-Mobile a Vodafone.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).